Van tv serie Penoza naar bloggen vanuit Puttershoek: Thessa gooide alles om voor de liefde

Van Penoza naar Puttershoek-7

Nog voordat je bij Thessa binnenloopt zie je al dat hier iemand woont die houdt van interieur. Buiten is de voordeur nog prachtig versierd voor de feestdagen. Binnen wordt dat bevestigd, want Thessa en haar vriend Roeland hebben er een fijn paleisje van gemaakt. Midden in een ‘normale’ woonwijk in Puttershoek. Vooraf had ze nooit gedacht aan wonen in de Hoeksche Waard, maar toch is ze er terecht gekomen en gaf ze er zelfs een bijzondere baan voor op.

Oorspronkelijk komt Thessa uit Voorschoten en had ze nooit gedacht dat ze in de Hoeksche Waard terecht zou komen. Sterker nog: “Ik heb altijd heel hard geroepen: ik wil niet in de buurt van Rotterdam wonen. Ik had gewoon niets met deze kant. Waar ik vandaan kwam was ook een dorp, maar wel met tien keer zoveel mensen.”

Maar de liefde he

Maar ja, de liefde houdt daar geen rekening mee. En nu woont ze hier met haar hond Duke van 16 jaar en haar vriend. “Toen ik hem net leerde kennen heb ik nog wel lang gedacht: misschien moeten we dan maar ergens in het midden gaan wonen.”  Ondertussen is ze de Hoeksche Waard wel echt gaan waarderen. “Wat ik nu bijvoorbeeld fijn vind aan Puttershoek is dat we hier echt wel veel leuke winkels hebben.”

Werken als make-up artist

Maar verhuizen naar de Hoeksche Waard betekende wel dat ze moest stoppen met het werk wat ze deed. “Dat kon ik vanaf hier niet meer doen. Ik heb tot mijn 26e fulltime als make-up artist gewerkt. Eerst jarenlang in het theater, later ook fotoshoots en fashion shows zoals Amsterdam Fashion Week.”

Penoza

En toen kwam de dag dat haar oog viel op een nieuwe kans: make-up stagiaire voor de tv serie Penoza. Ze dacht: eens kijken wat er nog meer is. “Als ik daar zou mogen beginnen, dan is dat wel heel bijzonder. Degene die een assistent zocht kwam ook uit het theater, ze herkende zichzelf in mij. Er was gelijk een goede klik. Ik heb toen twee seizoenen en het laatste seizoen als invaller gedaan. Het leuke was dat Penoza het hoogst haalbare was dat je in Nederland kon doen. Iedereen die daar werkte zat daar aan zijn top. Penoza opende alle deuren voor mij. Van Nickelodeon tot Joop van den Ende. Ik heb daar toen een heel fijne tijd gehad.”

Geen spijt

Je zou zeggen dat ze best wat achter zich heeft laten, maar spijt van stoppen met haar werk heeft Thessa niet. “Ik heb daar met een goed gevoel afscheid van genomen.”

Settelen in Puttershoek

“Mijn vriend had al een huurhuisje in Puttershoek, daar woonden we eigenlijk al samen. Toen dit huis te koop kwam te staan waren we samen meteen enthousiast. Het had alles wat we zochten en het was af. Handig als je allebei geen tijd hebt om te klussen.  De koop is ongelofelijk snel gegaan. We zijn binnengestapt en hadden gelijk kippenvel, we hadden nog geen enkel ander huis bezichtigd en het voelde gelijk goed. Binnen 3 dagen hebben we het gekocht. Mijn favoriete plekje is de serre. Het licht dat daar binnenkomt is prachtig en het geeft veel luchtigheid en ruimte aan de woonkamer.”

Bloggen over interieur

Haar liefde voor interieur houd Thessa niet voor zichzelf. Ze blogt op loveandlifestyleblog.nl  “Ik vind het leuk om tips te delen en anderen te inspireren. Zo heb ik laatst onze toffe UK roadtrip gedeeld waarna ik veel berichten ontving van mensen die dezelfde vakantie hebben geboekt. Daar doe ik het voor! Op mijn blog kun je interieur, reis en lifestyle artikelen verwachten. Alles met liefde geschreven & zelf gefotografeerd. Eigenlijk vind je er alles wat ik leuk en het delen waard vind.”

De Hoeksche Waard verkennen

Thessa vertelt dat ze nog lang niet is uitgekeken in de Hoeksche Waard. Tiengemeten staat hoog op het lijstje, maar ik kreeg onlangs ook de tip om eens te gaan kijken bij Klein Profijt. “Hier ga ik heel snel een dagje werken onder het genot van een lekker kopje thee.”

Benieuwd naar Thessa’s stijl? Kijk mee!

Meer in deze categorie

Hoeksche Waarder van de Week

Ga naar “De favorieten van Patricia: ‘Op deze plek waan ik me echt in Zuid-Frankrijk’”

De favorieten van Patricia: ‘Op deze plek waan ik me echt in Zuid-Frankrijk’

Ga naar “Tom woont in de monumentale Hoeve Dijkzicht: ‘Ik heb alles wat mijn hartje begeert’”

Tom woont in de monumentale Hoeve Dijkzicht: ‘Ik heb alles wat mijn hartje begeert’

Aangeboden door Zuidwester

Begeleid wonen bij Zuidwester Hoeksche Waard Oud-Beijerland zorg
Ga naar “Van verlaten sanatorium tot ruïne: fotograaf Alice is gefascineerd door leegte”

Van verlaten sanatorium tot ruïne: fotograaf Alice is gefascineerd door leegte

In onze gids