Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kathleen kan niet stilzitten: ze regelt de leukste evenementen in Oud-Beijerland én zit bij de brandweer

Door Heleen Schrijvershof 2 juli 2019

Toen Adri de Groot, de vorige eventcoördinator van Oud-Beijerland met pensioen ging, nam Kathleen de Pee-Weidema (32) die rol over. Want er moet natuurlijk wel een beetje leven in de brouwerij blijven. Kathleen: “Ik houd wel van wat reuring en dynamiek.”

Hoe Hoeksche Waards ben jij? 

“Ik ben geboren in Leiden, opgegroeid in Dordrecht en uiteindelijk voor de liefde naar Oud-Beijerland gekomen. Ik ontdekte de charme van Lennart en daarna ook al snel de charme van Oud-Beijerland. Lennart is een echte Beijerlander en kent veel mensen hier. Dat gaf mij een fijn gevoel van thuiskomen. We hebben nu samen drie jonge kinderen van vijf, tweeënhalf en één jaar.

Was het niet wennen hier?

“Toen Lennart en ik het hadden over samenwonen, was de keuze snel gemaakt: we gingen wonen in Oud-Beijerland. Veel mensen verklaarden me voor gek. Van een stad naar een dorp, ze snapten er niets van. Logisch, want ik houd wel van wat reuring en dynamiek en had alles en iedereen in en om Dordrecht zitten. Maar ik vind die dynamiek op een andere manier alsnog in Oud-Beijerland. Ik kom nog vaak in Dordt. Ik ben trots op waar ik vandaag kom, maar ook heel trots op waar ik nu woon!”

Katheen de Pee - Weidema - Evenement Coordinator Oud Beijerland

En toen dacht je: ik ga het hier nog leuker maken?

“Ik heb altijd in de gastronomie gewerkt. Ik heb als gastvrouw voor Porsche gewerkt, een geweldig mooi automerk. Dat heb ik vierenhalf jaar met veel plezier gedaan maar toen kreeg ik de kans om in de evenementenbranche aan de slag te gaan. Daar kon ik geen nee op zeggen. Nu ben ik zzp’er en is de evenementen coördinatie in Oud-Beijerland een van mijn opdrachten.”

Hoe goed ken je Oud-Beijerland inmiddels?

“Toen ik hier kwam wonen en graag zelf wat meer mensen wilde leren kennen, ben ik af en toe bij Soffree on 54 op de Oostdijk in Oud-Beijerland gaan werken. De gezelligheid en dynamiek van daar past bij mij. Het pakte uit zoals ik had gehoopt en leerde een boel lieve, leuke mensen kennen. Een aantal van hen kan ik inmiddels zeker vrienden noemen.”

Wat doe je precies als evenement coördinator?

“Samen met een comité zetten we evenementen in Oud-Beijerland neer. We doen de organisatie vooraf en op de dag zelf coördineer ik alles wat daarbij komt kijken. Er zijn per jaar ongeveer 14 evenementen in het centrum zelf. Ik doe niet alles alleen hoor. Ik verzorg de grootschalige evenementen, zoals de Spuidagen. Mijn collega Maria Goudswaard richt zich op de wat kleinschaligere, zoal de Puur Markt. Natuurlijk helpen we elkaar.”

Hectisch zeker, of valt het mee?

“Het is een zeer diverse job. Niet alleen omdat de evenementen zo anders zijn, maar je hebt te maken met heel veel verschillende partijen: diverse werkgroepen, winkeliers, horeca-ondernemers, marktkraamhouders en meerdere bedrijven voor het inhuren van materialen of entertainment. Er zit héél veel voorbereiding in bijvoorbeeld de Spuidagen, de Roparun doorkomst, de Jaarmarkt of de Kerstmarkt. Het kan best wat hectisch zijn van te voren. Maar als de dag zelf eenmaal daar is, voelt dat fantastisch en ben je blij dat alles uiteindelijk goed verloopt.”

En als er toch iets gebeurt, kan je dat nog bijna zelf oplossen ook. Je zit ook nog bij de brandweer? 

Jazeker! Ik werk ook bij de vrijwillige brandweer. Het was vroeger een stiekeme droom van mij om bij de brandweer te gaan, maar ik dacht altijd dat ik te klein van stuk was en het niets voor vrouwen zou zijn. Het is een heel andere sfeer dan werken in andere branches. De saamhorigheid, de diversiteit, het praktische, het helpen van anderen zijn de dingen die mij heel erg aanspreken. De oefenavond op donderdag is mijn avond. Het is heerlijk om soms even op totaal iets anders je focus te hebben. Ik ben oprecht extreem trots dat ik bij dit geweldige team hoor!”

Katheen de Pee - Weidema - Evenement Coordinator Oud Beijerland

Zo te horen verveel jij je geen seconde in ‘dat ouderwetse dorp’

“Veel bekenden vragen hoe ik dit alles combineer met een groot gezin, maar eigenlijk lukt dat prima. Het is een kwestie van prioriteiten stellen en vooral een zeer goede, gezamenlijk agenda beheren. We overleggen alles samen. Lennart en ik vinden het samen ook belangrijk om veel tijd door te brengen met ons gezin en veel tijd vrij te hebben voor de kinderen. Dat kan juist heel goed doordat we allebei zzp’er zijn en vaak onze eigen tijd kunnen indelen. We zitten wel vaak ’s avonds samen aan tafel met de laptop. Maar als je dat beide doet, is het ook wel weer gezellig!”

Wat mogen we de komende tijd echt niet missen in Oud-Beijerland?

“De Spuidag op 6 juli. Altijd een heel gezellige, nautische markt met heel veel verschillende activiteiten voor jong en oud rond de mooie haven van Oud-Beijerland. Ook dit jaar wordt het weer een zomers feestje en hopelijk zien de mensen wat van mij in het evenement.”

Lees ook:

Hoeksche mama website Hoeksche Waard

‘Hoeksche Mama’ Anouk verhuisde van de stad naar de Hoeksche Waard: ‘ik vind het boerse gevoel zo leuk’

Anouk van Steenselen rijdt als de Hoeksche Mama de hele Hoeksche Waard door om leuke hotspots te ont...

Christine (74) uit Mijnsheerenland is beroemd op YouTube en rolt van het ene avontuur in het andere

Het komt niet vaak voor dat je een 'oudje' van 74 haast niet kan bijbenen. Maar dan heb je Christine...

Martine schreef een liedje toen haar moeder overleed en dat is al honderdtachtigduizend keer beluisterd

Toen haar moeder vijftien jaar geleden plotseling overleed, schreef Martine van Wensveen daar het li...

adv.