Advertentie wordt geladen…

Christine (74) uit Mijnsheerenland is beroemd op YouTube en rolt van het ene avontuur in het andere

Het komt niet vaak voor dat je een ‘oudje’ van 74 haast niet kan bijbenen. Maar dan heb je Christine Visser nog niet ontmoet. Ze zat in de serie Oudjes op YouTube, is figurant in films, jongens van 15 vragen om haar handtekening én ze is vorig jaar getrouwd met liefde Aat die ze ontmoette op internet. Wij hebben zin in dit leuke interview en dat blijkt terecht.

Advertentie wordt geladen…

Via Hoogerheide, Den Haag en Wassenaar kwam ze terecht in Mijnsheerenland, samen met liefde Aat. Ze staat op het punt om op een verlate huwelijksreis te gaan. Vorig jaar trouwden ze. Maar dit is niet alleen een (heel) romantisch verhaal. Christine is ook ontzettend grappig.

We hebben ontdekt dat je beroemd bent op YouTube. Je hebt zelfs echte fans!

“Ik heb twee jaar lang aan de online serie Oudjes meegedaan. Oudjes is een YouTube serie waarbij ‘oudjes’ reageren op de nieuwste clip van Famke Louise, waar we het hebben over Fortnite, we doen hippe dansjes of leren straattaal. Het was een ontzettend leuke ervaring. De hele groep is op m’n huwelijk geweest. Eén van de andere dames, Sylvia, was ambtenaar van de burgerlijke stand en heeft ons zelfs getrouwd.”

En dan figureer je ook nog in films.

“Als eerste ben ik eens gevraagd voor een commercial. Daarna ben ik figurant geworden. Ik zat bij de film de Dirigent bijvoorbeeld in het publiek. Eén van de dingen die ik er zo leuk aan vind, is de kleding. Ik ben bijvoorbeeld al eens helemaal aangekleed jaren dertig stijl. Bij de film Heer en Meester hadden ze een charmante dame nodig, een freule. Dat was heel bijzonder. Het werd gefilmd in een oud kasteel. Ik moest in een rolstoel en had een dienstmeisje. M’n handen moesten onder een deken, want ik had iets te hippe nagels voor die rol.”

Werk je ook mee aan andere projecten dan films of Youtube?

“Ja, ik heb ook meegewerkt aan het programma Goud voor Oud. Een programma  waarin wensen werden vervuld voor eenzame ouderen. Ze vroegen me voor de leader. Daarvoor moest ik in hartje Den Haag in een tunnel graffiti spuiten. Terwijl ik achter een rollator liep. Dus de bus pakken, graffiti spuiten en sneaky weglopen. Er werkte natuurlijk een echte graffiti kunstenaar aan mee. Het was heel knap gedaan. Later vroegen ze of ik de voice-over ook wilde doen. Maar ik lag net in het ziekenhuis voor een schouderprothese. Toen ik herstelde in het zorghotel werd ik elke keer met de auto opgehaald om de voice-over in te spreken.”

En wat doe je als je niet voor de camera staat?

“Ik werk ook als vrijwilliger voor stichting Zomerkind in Nieuw-Beijerland. Dat doe ik één keer per week. Ik maak bijvoorbeeld lunch of ik kook soep. Oppassen op kinderen uit de buurt vind ik ook hartstikke leuk om te doen.”

Hoe blijf je zo vitaal en vrolijk?

“Dingen blijven doen die je aan kunt. We hebben natuurlijk geluk dat we gezond zijn. Maar je moet wel zelf mensen en dingen blijven opzoeken als je dat kunt.”

Het is dus niet zo dat er bij jou nooit eens iets vervelends gebeurd?

“Ik heb 5 operaties in 1 jaar gehad. Ik zit vol met ijzer.  Het is heus niet altijd even makkelijk. Ik had Aat ook bijna niet leren kennen doordat ik geopereerd moest worden. We hadden kennisgemaakt op internet, wilden afspreken, maar ik moest geopereerd worden en heb het afspraakje afgeblazen. Ik was bang dat ik niet dezelfde zou zijn na al die operaties.”

Hoe is dat toch nog goed gekomen?

“Toen ik na de heftige operatie heel goed herstelde, heb ik hem toch nog een berichtje gestuurd: misschien heb je ondertussen al een andere vrouw gevonden, maar… Nou, die had hij dus niet. We hebben afgesproken en dat was heel gezellig. Maar ja, ik moest toen nog drie weken in het zorghotel blijven en hij ging op vakantie naar Italië. Hij wist toen nog helemaal niet hoe je kon appen en had nog 20 euro beltegoed. Dat werden dus maar heel korte gesprekjes.”

En toen zijn jullie zelfs getrouwd.

“Na een poosje natuurlijk. Heel officieel, ik in een mooie rode jurk. We waren 72 toen we elkaar leerden kennen. We hebben het samen heel fijn. Als je heel veel van elkaar houdt kun je veel hebben. Al kan ik ‘m af en toe ook wel door de wc spoelen natuurlijk.”

Heb je nog toekomstplannen?

“Dankzij Oudjes ga ik nu misschien ook meedoen aan een Belgisch programma. Ik moest een auditiefilm opsturen. Dat is nu nog even spannend. En voordat ik het vergeet: we moeten nog 24 jaar blijven leven. Dat zit zo:
Aat wilde eerst geen trouwring. Ambtenaar Sylvia zei: dat kan toch niet Aat. Toen heeft ‘ie me op het laatst nog verrast met: ik wil toch een trouwring. Dus wij snel een juwelier zoeken. Uiteindelijk kwamen we uit bij een juwelier in Oud-Beijerland die zei: als je over 25 jaar terugkomt krijg je van mij een extra briljant in je ring. Dat moeten we dus natuurlijk wel halen.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Hoeksche Waarder van de Week

Ga naar “Michael barbecuet het hele jaar door: ‘Bak er zelfs appeltaarten op’”

Michael barbecuet het hele jaar door: ‘Bak er zelfs appeltaarten op’

Ga naar “Koningsdag 2021 roept in Klaaswaal nog steeds gevoel van samenzijn op: ‘Er gebeurt hier genoeg’”

Koningsdag 2021 roept in Klaaswaal nog steeds gevoel van samenzijn op: ‘Er gebeurt hier genoeg’

Ga naar “Amira (21) uit Strijen finalist Miss Beauty of Zuid-Holland: ‘Verkiezing is vooral ook op innerlijk’”

Amira (21) uit Strijen finalist Miss Beauty of Zuid-Holland: ‘Verkiezing is vooral ook op innerlijk’

In onze gids

Ga naar “Mister Spaghetti Take Away”

Mister Spaghetti Take Away

 • Italiaanse restaurants
 • 16:00 - 21:00

Nu geopend

Ga naar “Marilyn Kleding”

Marilyn Kleding

 • Kinderkleding

Nu geopend

Ga naar “MM Trends & More”

MM Trends & More

 • Cadeauwinkels

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “10% extra korting op alle proefpakketten”

10% extra korting op alle proefpakketten

 • Aware Pet Products
 • Geldig t/m 16 juli 2021

Topper

Ga naar “Hangmat met frame € 34,95”

Hangmat met frame € 34,95

 • Action
 • Geldig t/m 22 juni 2021
Ga naar “Pet Dreamteam dierenkussen € 6,99”

Pet Dreamteam dierenkussen € 6,99

 • Action
 • Geldig t/m 22 juni 2021
Ga naar “Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99”

Grolsch, Amstel of Warsteiner pils krat van € 17,29 voor € 8,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 juni 2021
Ga naar “Sneakersokken € 0,98”

Sneakersokken € 0,98

 • Action
 • Geldig t/m 22 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Freelance redacteur bij indebuurt Dordrecht”

Freelance redacteur bij indebuurt Dordrecht

 • DPG Media
 • Freelance
indebuurt-gastredacteur-freelancer-stagiair

Topper

Ga naar “Medewerker natuurbeheer”

Medewerker natuurbeheer

 • Natuurbegraafplaats Zomerlanden
 • Parttime
Natuurbegraafplaats Zomerlanden Hoeksche Waard Heinenoord
Ga naar “Bakkerijmedewerker”

Bakkerijmedewerker

 • Bakkerij Dam
 • Fulltime
Ga naar “Medewerker slagerij”

Medewerker slagerij

 • Slagerij van Tol
 • Parttime
Ga naar “Recruitment Consultant”

Recruitment Consultant

 • U-People B.V.
 • Fulltime/Parttime