Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bijzonder vak: Arie Keijzer verkoopt en stemt piano’s

Door Heleen Schrijvershof 13 maart 2020

Arie Keijzer houdt al van jongs af aan van muziek. Toch had hij zich niet voorgesteld dat hij, net uit militaire dienst, zijn eigen bedrijf in piano’s en vleugels zou starten en dit op zijn negenvijftigste nog steeds met plezier vanuit Oud-Beijerland zou doen.

Toen hij drie was keek hij eens goed naar de kat, Napoleon, die de hele dag voor de kachel doorbracht en alleen van zijn plek kwam om te eten. Dat leek Arie wel wat. Dus nee, werken met piano’s was niet perse een kinderdroom. Maar toch komt het ook niet helemaal uit de lucht vallen: Arie komt uit een muzikaal gezin, hij gaf op zijn zestiende gitaarles en heeft hij het Conservatorium een kans gegeven.

Open tank met rupswielen

Het balletje ging pas echt rollen toen zijn vader in 1987 een orgel moest kopen en hem meenam naar Johan de Heer. Daar hadden ze nog wel iemand nodig die goed instrumenten kon stemmen. Maar na drie jaar moest hij in militaire dienst. Arie: “Natuurlijk was ik bang dat zo’n open tank met rupswielen mijn gehoor zou beschadigen.” Tijdens het volgen van de algemene opleiding hoorde een kolonel dat Arie piano’s kon stemmen. “Ik werd ingezet in Den Haag. Als er ergens een piano gestemd moest worden, vroegen ze mij. Het klinkt misschien gek, maar die verplichte anderhalf jaar militaire dienst had ik voor geen goud willen missen.”

Een boekhouder en een advertentie

“Na de militaire dienst besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik was jong en onervaren, maar had al wel een stuk of 30 vaste klanten. Een boekhouder en een advertentie waren de volgende stappen en ik was begonnen. Wat erg bijzonder aan mijn werk is, is dat ik op heel veel verschillende plekken kom. We hebben meerdere werkstromen. Als eerste verkopen we vleugels en piano’s. Maar er wordt ook vaak een piano of vleugel verhuurd. Het meest voor concerten, maar ook voor bruiloften en evenementen. Praktisch gezien ben ik een groot gedeelte van mijn week aan het slepen met piano’s. Maar dat verhuren en ook het stemmen bij mensen thuis, zorgt er ook voor dat ik op veel plekken kom. Er is een regio in China, waar het klimaat perfect is om piano’s en vleugels te bouwen. Daar kom ik heel graag.”

Werkplaats en showroom

In Oud-Beijerland heeft Arie een werkplaats waar reparaties worden uitgevoerd en showroom waar je de nieuwste tweedehands piano’s en vleugels kunt bekijken. Hoe je zo’n piano dan mee naar huis neemt? Dat is een ‘delicaat transport’, zoals Arie het noemt, maar daar zorgt zijn bedrijf ook gewoon voor.

Concerten op maandag

Als pianohandelaar- en stemmer is geen dag hetzelfde. “Een groot gedeelte van onze tijd besteden we aan verhuur voor concerten. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan album opnames. En dat is echt niet alleen maar in het weekend. Dat kan ook op een maandag. Om zeven uur in de ochtend ben ik dan al op de weg te vinden. Het enige moment dat ik weleens moedeloos de werkplaats uitloop, is als het een zooi in de werkplaats is. Tenminste: dan vind ik het een rommeltje. De andere medewerkers denken daar heel anders over. Op zo’n moment merk ik: als dat het ergste is, heb ik na mijn diensttijd echt een goede keuze gemaakt en ben ik blij dat ik heb gekozen voor mijn piano’s.”


Meer over Arie Keijzer Piano’s en vleugels ontdekken?

Arie Keijzer Piano’s en vleugels speciaalzaken

Laurens Jansz. Costerstraat 11, Oud-Beijerland

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

Een jaar geleden: schipper Huib en zijn stormachtige retourtje Tiengemeten ging viral [+VIDEO]

Weten we het nog? Vandaag precies een jaar geleden was er een flinke storm en ondanks de hoge golven...
luvely beautysalon oud-beijerland

Powervrouwen! Deze Hoeksche Waardse dames zijn eigen baas

Who run the world? Girls! In de Hoeksche Waard kunnen vrouwen er ook wat van. Omdat het vandaag Inte...
marleen eco concept group

Marleen is expert in duurzame relatiegeschenken: ‘Strooi niet met rommel maar kies voor kwaliteit’

Negen jaar lang werkte Marleen Gulden uit Oud-Beijerland al in de relatiegeschenken-wereld, tot ze g...

Bucketlist voor Hoeksche Waarders: deze dingen moet je een keer gedaan hebben

Om een echte Hoeksche Waarder te zijn of te worden, vertelden we al welke belangrijke dingen je dan ...

adv.