Amira (21) uit Strijen finalist Miss Beauty of Zuid-Holland: ‘Verkiezing is vooral ook op innerlijk’

Amira Bensedjed bij de opnames voor de finale van de Miss Zuid-Holland-verkiezing. Privéfoto

Het is aftellen voor Amira Bensedjed. 30 april weet de 21-jarige Strijense of ze zich Miss Beauty of Zuid-Holland mag noemen. En dat is volgens haar beslist geen verkiezing alleen op basis van uiterlijk. Schoonheid van binnen is misschien nog wel belangrijker om een inspirerende miss te zijn.

Het liefst stapt ze vandaag nog in het vliegtuig naar het buitenland. Want reizen doet Amira het liefst zo vaak mogelijk en bij voorkeur naar Dubai. En als de student van Hogeschool Rotterdam het voor het zeggen zou hebben, maakt ze daar ook haar opleiding creative marketing & sales af, in combinatie met een baan om ervaring op te doen, om uiteindelijk daar een eigen marketingbureau op te zetten. “Dat zou ik erg leuk vinden.”

Amira weet dus wat ze wil. Moet ook, wil je een Miss Beauty worden. Die verkiezing is niet alleen weggelegd voor jonge schonen, maar draait vooral om ‘jonge, krachtige vrouwen die van binnen stralen en daardoor ook van buiten’. ,,Ze kijken ook of je echt doelen in je leven hebt en dan vooral de juiste doelen. Dat je ergens voor staat, ergens voor wilt werken en daar ook je best voor doet.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Foto: Amira Bensedjed

Totaalpakket

Aan lengte of maten worden geen eisen gesteld. Wel moet een ‘echte miss’ qua innerlijk aan het totaalpakket voldoen. Dat wil zeggen: een mooie uitstraling en een ‘goed stel hersens’. Ook houdt de ideale kandidaat van fotoshoots, modeshows en fashion én doet zij graag mee aan catwalktrainingen en sportactiviteiten. Verder speelt in de zoektocht naar ‘de meest inspirerende meiden van Nederland’ liefdadigheid een grote rol.

Zo worden inzamelingsacties verwacht voor de Linda Foundation, dat zich inzet voor arme gezinnen. En Amira draagt graag een steentje bij aan een betere wereld. “Ik had bedrijven gevonden waarvoor ik een sportdag zou organiseren. Maar dat is door corona niet doorgegaan. In plaats daarvan heb ik het thema arme gezinnen via social media aan de kaak gesteld. Ik vind het belangrijk dat er onder kinderen meer gelijkheid is.”

De een koopt een jas of broek wanneer die wil, de ander moet daar hartstikke lang voor sparen. Daarom vind ik dat we veel meer tevreden moeten zijn met wat we hebben

“Zelf heb ik het als kind goed gehad, maar op de middelbare school heb ik genoeg kinderen gezien die gepest werden omdat ze geen Nike kunnen dragen en met kapotte schoenen rondlopen. Dat is rot om te zien. Waar de één een jas of broek koopt wanneer die wil, moet de ander daar hartstikke lang voor sparen. Daarom vind ik dat we veel meer tevreden moeten zijn met wat we hebben.”

Tekst gaat onder de foto verder.

Foto: Amira Bensedjed

Finale

Voor Miss Zuid-Holland hebben zich wel honderden meiden aangemeld. Ze doorstond de castingdag en zit bij de laatste groep van ruim 25 vrouwen. Omdat de maatregelen een live show met uitreiking in de weg zitten, is de finale zondag al opgenomen. Amira heeft de openingsdans, bikini- en galaronde dus al achter de rug.

Ook een hashtag-ronde, waarbij ze uit twee hashtags (#cosmetischeindustrie en #missearth) een onderwerp koos om haar mening te geven. “Ik koos voor cosmetische industrie, omdat ik vind dat een aantal mensen daar een negatief beeld van heeft, terwijl ik het juist als iets goeds zie voor mensen die er zelfverzekerder door worden.”

Uitslag

Nu is het wachten tot de uitzending op Facebook, op 30 april. Dan blijkt wie door is naar de landelijke missverkiezing. De deelneemsters weten nog geen uitslag. Wat Amiras voorgevoel is? “Ik zou het niet weten. Er zaten een heleboel goede en lieve meiden bij die zich ook heel goed hebben ingezet.”

Of het nu spannende dagen zijn? ,,Het valt nog mee, maar als de dag dichterbij komt, word ik denk ik wel zenuwachtiger en nieuwsgieriger. Wat de uitslag ook is, ik ben trots dat ik al zo ver ben gekomen. De ervaring was al mooi. Die neemt niemand mij af.”

Ook leuk om te lezen:

Meer in deze categorie

Hoeksche Waarder van de Week

Ga naar “Michael barbecuet het hele jaar door: ‘Bak er zelfs appeltaarten op’”

Michael barbecuet het hele jaar door: ‘Bak er zelfs appeltaarten op’

Ga naar “Koningsdag 2021 roept in Klaaswaal nog steeds gevoel van samenzijn op: ‘Er gebeurt hier genoeg’”

Koningsdag 2021 roept in Klaaswaal nog steeds gevoel van samenzijn op: ‘Er gebeurt hier genoeg’

Ga naar “Deze zwemmers duiken wekelijks de Binnenmaas in: ‘Je voelt je één met de natuur’”

Deze zwemmers duiken wekelijks de Binnenmaas in: ‘Je voelt je één met de natuur’

In onze gids

Ga naar “Marilyn Kleding”

Marilyn Kleding

 • Kinderkleding

Nu geopend

Ga naar “MM Trends & More”

MM Trends & More

 • Cadeauwinkels

Nu geopend

Ga naar “Scapino Oud-Beijerland”

Scapino Oud-Beijerland

 • Schoenenwinkels
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “Tefal Strijkweken tot 25% korting”

Tefal Strijkweken tot 25% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Hondenzwembad € 8,49”

Hondenzwembad € 8,49

 • Action
 • Geldig t/m 15 juni 2021
Ga naar “Alle Heteluchtfriteuses 20% korting”

Alle Heteluchtfriteuses 20% korting

 • Blokker
 • Geldig t/m 20 juni 2021
Ga naar “Picknickdeken € 3,43”

Picknickdeken € 3,43

 • Action
 • Geldig t/m 15 juni 2021
Ga naar “Pepsi Max van € 1,95 voor € 0,99”

Pepsi Max van € 1,95 voor € 0,99

 • PLUS
 • Geldig t/m 19 juni 2021

Vacatures

Ga naar “Meerscholendirecteur”

Meerscholendirecteur

 • Stichting OPOGO
 • Fulltime/Parttime

Topper

Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • Boompjes 21
 • Parttime
boompjes-21-strijen
Ga naar “Freelance redacteur bij indebuurt Dordrecht”

Freelance redacteur bij indebuurt Dordrecht

 • DPG Media
 • Freelance
indebuurt-gastredacteur-freelancer-stagiair

Topper

Ga naar “Haarstylist”

Haarstylist

 • Haarstudio 10
 • Parttime
Ga naar “Formulierenhulp”

Formulierenhulp

 • Humanitas Hoeksche Waard
 • Vrijwillig