Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Rob en Jeanne: ‘We hebben hier de afgelopen zes jaar al meer contacten gelegd dan in die 65 jaar in Schiedam’

Door Ilona Boekhout 18 januari 2020

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontdekken. Rob en Jeanne de Koning zijn import: ze hebben na vijfenzestig jaar Schiedam ingeruild voor Oud-Beijerland. Ze timmeren tijdens hun pensioen nog flink aan de weg samen: Rob rijdt op de buurtbus van Connexxion en Jeanne doet vrijwilligerswerk bij stichting Mee. We vroegen hen naar hen favoriete plekken in de Hoeksche Waard.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Wat vinden jullie typisch Hoeksche Waard?

”We vinden de Hoeksche Waard heel erg gezellig, in tegenstelling tot Schiedam waar we voorheen woonden. Daar zijn ze zo kort en zakelijk. We hebben geen dag spijt gehad dat we hier zijn komen wonen. De afgelopen zes jaar hebben we al meer contacten gelegd dan in die vijfenzestig jaar dat we in Schiedam woonden. We komen hier al jaren lang één keer per week op onze kleinkinderen passen.  Zo zijn we hier eigenlijk langzaamaan ingeburgerd. Op een gegeven moment wisten wij nog meer van het dorp dan onze kinderen zelf.”

Wat is jullie favoriete plek in de Hoeksche Waard?

klein profijt paarden
Klein Profijt. Foto: Heleen Schrijvershof

”We gaan graag naar Klein Profijt. Dan doen we even een lekker bakkie buiten op het terras of binnen bij de open haard. Het is echt een rustplek voor ons. En natúúrlijk komen we ook heel graag in het centrum van Oud-Beijerland. Daar gaan we dan samen rondsnuffelen op zoek naar wat leuks. Dat doen we ook bij de kringloopwinkels in de Hoeksche Waard: dan gaan we er spullen brengen, en nemen we net zo veel weer mee terug.”

Wat is jullie favoriete evenement in de Hoeksche Waard?

klein-waterlooplein-oud-beijerland
Klein Waterlooplein. Foto: Daan Barnhorn

”Nou dat zijn er wel wat! We vinden veel evenementen hier in het hart van Oud-Beijerland leuk om te bezoeken, en dat doen de dan ook heel graag.  Klein Waterlooplein, de weekmarkt, de kerstmarkt en de Spuidagen zijn wel vaste prik. Daarnaast wandelen we ook graag met onze wandelclub in Oud-Beijerland. Dit doen we elke maandagochtend en dan gaan we erna een kop koffie drinken ergens.”

Wat zouden jullie nog graag eens willen doen in de Hoeksche Waard?

Foto: ANP

”We zouden zo graag eens naar Tiengemeten willen. We horen veel leuke verhalen over, dus dat staat zeker op ons lijstje. Én wat ook hoog op ons lijstje staat is hier samen oud worden. Zelfs als onze kinderen en kleinkinderen uit de Hoeksche Waard zouden verhuizen, blijven we hier nog wonen.”

Leuk om te lezen:

haringvlietbrug-numansdorp-varen-water

Proef: de Haringvlietbrug gaat voortaan doordeweeks om 18.00 uur open

Super frustrerend: na een vermoeiende werkdag aansluiten in de drukte op de A29 en dan gaat óók nog ...
A29 wegwerkzaamheden dicht

[VIDEO] Zo ziet de Heinenoordtunnel er over vier jaar na de renovatie uit

Het is je vast niet ontgaan: in 2023 en 2024 wordt de Heinenoordtunnel grondig gerenoveerd. Behalve ...

Puttershoek krijgt in dit pand een nieuwe bloemenwinkel en die opent al bijna

Eind deze maand opent op het Oranjeplein in Puttershoek een gloednieuwe bloemenwinkel. Ondernemer Ri...

Dit is waarom de kerktoren van Heinenoord schever staat dan de toren van Pisa

Dacht je dat de toren van Pisa schuin stond? Nou, ga dan maar eens in Heinenoord kijken. Daar staat ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.