Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk volgens Ilona: ‘Ik studeer in Amsterdam waar niemand ooit gehoord heeft van Heinenoord’

Door Ilona Boekhout 16 november 2019

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontdekken. Ilona Boekhout woont vanaf jongs af aan in Heinenoord en ga je vanaf nu hier vaker voorbij zien komen, want zij is de állereerste stagiaire van Indebuurt Hoeksche waard. Leuk!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Wat vind jij typisch Hoeksche Waard?

gorzenweg heinenoord natuur weiland hoeksche waard
Foto: Ilona Boekhout

”De weilanden en de natuur. Ik vind het héérlijk om er tussen te wandelen. Als ik na een lange collegedag in Amsterdam thuiskom, kom ik echt tot rust hier. Ik studeer in Amsterdam waar niemand ooit van Heinenoord gehoord heeft. Ik leg het ook altijd maar uit als: ‘ik woon tussen de koeien onder de rook van Rotterdam’.

Wat is jouw lievelingsplek in de Hoeksche Waard?

deplantenhal oudbeijerland planten hoeksche waard
Foto: De Plantenhal

”Één van mijn lievelingsplekken in de Hoeksche Waard is de Plantenhal. Ik ga daar geregeld heen voor een mooie bos bloemen of plantjes voor in huis. Ze hebben een breed assortiment aan bloemen en planten, maar ook leuke hebbedingetjes voor in huis of tuin. Je kan er altijd een leuk cadeautje scoren én het is super betaalbaar. Wat wil je nog meer?”


Meer over De Plantenhal ontdekken?

De Plantenhal tuincentra

Gesloten09:00 - 21:00

Langeweg 35, Oud-Beijerland

Bekijk meer:tuincentra

Waar wil je nog eens naar toe ?

Klein Frankrijk Brocante Mijnsheerenland Hoeksche Waard
Foto: Indebuurt Hoeksche Waard

”Ik zou heel graag weer eens een keertje op de brocante markt ‘Klein Frankrijk’ willen kijken. Ik ben er één keer eerder geweest, maar dat is alweer een tijd geleden. Ik vind het heerlijk om in het weekend (rommel)marktjes af te struinen en op zoek te gaan naar oude prullaria. Laatst gingen mijn moeder en zusje samen op pad en had ik afgezegd, vervolgens kwamen zij thuis met de allerleukste huis-, tuin-, en keukenspullen. Toen had ik echt ontzettend veel spijt dat ik niet mee ben gegaan.”

Wat mis je nog in de Hoeksche Waard?

koffie
Foto: Unsplash (Nathan Dumlao)

”Leuke koffietentjes waar je buitenshuis gemakkelijk kunt werken. Dit zie je veel in de grotere steden zoals Rotterdam en Amsterdam. In deze zaakjes hangt altijd een fijne sfeer waar je éven kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Het fijne is: het maakt dan ook niet uit of je de gehele dag komt werken, met het gezin langskomt of een high tea meten met vriendinnen doet. Meer van zulke zaakjes zou wat mij betreft veel toevoegen aan de Hoeksche Waard.”

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.