Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dankzij Linda heeft Nieuw-Beijerland weer een bloemenzaak (en wat voor één!)

Door Rosanne Buitendijk 8 november 2019

Na maanden klussen opende Linda Kramp afgelopen september haar eigen bloemenzaak in Nieuw-Beijerland. En wat voor één. We hebben geïnformeerd of ze niet naar meer dorpen in de Hoeksche Waard wil uitbreiden, maar nee: ze houdt het bij deze winkel. Linda werkte vijftien jaar bij een bloemist in Oud-Beijerland, tot op een avond thuis in Nieuw-Beijerland de telefoon ging.

Een beetje beduusd hing haar man Marco den Boer even later op. “Nou Lin, wat dit nou weer was…”

Het pand aan de Kerkstraat waar voorheen een tandprothetische praktijk in zat, kwam op de markt. ‘Echt wat voor jullie,’ vond een vriend van Marco en Linda. Want Marco heeft zijn eigen hoveniersbedrijf en Linda werkt al vijftien jaar in een bloemenzaak, zou zij niet eens voor zichzelf beginnen?

Dan ga jij het nu zeker doen

Dat idee kwam niet helemaal uit de lucht vallen. “Een eigen zaak starten, dat was wel iets waar we het af en toe over hadden,” vertelt Linda. “Toen de vorige bloemist hier in het dorp ermee stopte, zei iedereen tegen mij: dan ga jij het nu zeker doen.” Maar dat deed ze niet gelijk. Het idee zat ergens achter in het hoofd en kwam eigenlijk pas weer tot leven na dat ene telefoontje.

“Ik ben naar een inkoopbeurs gegaan om te kijken of ik bepaalde merken die ik graag wilde hebben, mocht verkopen. Dat lukte. Dus toen werd het verbouwen, baan opzeggen en van start.”

Grote verbouwing

Er moest -zacht uitgedrukt- wel wat verbouwd worden. “Het zag er nog echt uit als een kille praktijk, met gelige muren en rode deurposten. Onder het systeemplafond kwam een lelijk gipsplafond tevoorschijn. Daaronder zaten juist weer karakteristieke tegels, die ik wél mooi vond om te laten zien. Er werden tussenmuren verwijderd, stalen binten geplaatst en we hebben eindeloos balken, muren en plafonds staan schilderen. Gelukkig kreeg ik veel hulp van vrienden en familie. Nog steeds trouwens. Zonder hen zou het niet lukken.”

Meer dan alleen bloemen

Als je de winkel nu binnenstapt, herken je in niets meer de praktijk die het eerst was. Robuust, industrieel, landelijk en sfeervol: zo mogen we het van Linda wel noemen. Haar winkel heet dan wel L!N Bloemen, maar ze verkoopt veel meer dan alleen bloemen. Potten, vazen, kaarsen, plaids, servies, buitenplanten: allerlei woonaccessoires en leuke cadeaus vullen naast de bloemen de winkel. En ook de eerste kerstdecoratie heeft zijn intrede al gedaan.

Aanwinst

Wij vinden het er in elk geval prachtig uitzien. “En dat voor Nieuw-Beijerland hè,” zegt Linda met een glimlach. Hoort ze dat soms vaker, vragen wij ons af? “Valt mee hoor. De meeste klanten zeggen gelukkig dat ze me een aanwinst voor het dorp vinden. Maar ik ben nog niet in de fase dat ik al kan genieten van wat ik heb neergezet. Het moet nog een beetje landen. Ik heb echt wel even mijn draai moeten vinden. Een eigen zaak beginnen terwijl je jonge kinderen hebt én je man een eigen zaak heeft, is niet niks.”

Het pand deelt ze met haar man Marco, die aan de achterkant juist de ideale opslag- en buitenruimte voor zijn hoveniersbedrijf vond. Linda: “We zien elkaar nu ineens een stuk vaker.”

Zelf een kijkje nemen bij Nieuw-Beijerlands nieuwste bloemenzaak? Je vindt de openingstijden hieronder. Leuk om te weten: op vrijdag 22 november is er een shopping night waarbij je vast inspiratie voor de feestdagen kunt opdoen.


Meer over L!N Bloemen ontdekken?

L!N Bloemen bloemisten

Gesloten08:30 - 14:00

Kerkstraat 26, Nieuw-Beijerland

Bekijk meer:bloemisten

adv.