Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vieze auto? Denzel heeft zijn eigen autowasbedrijf en poetst zelfs de moertjes nog op

Door Rosanne Buitendijk 29 november 2019

Toen Denzel van Loo (24) jaren geleden zo af en toe de auto’s van zijn opa en vader waste, had hij géén idee dat hij daar een goedlopende zaak van kon maken. Inmiddels zit hij met zijn bedrijf Car Cleaning Numansdorp net een paar maanden op zijn nieuwe locatie aan de Einsteinstraat in Numansdorp. Maar die lekker ruime werkplaats begint alweer wat krap te worden. We hadden een heel leuk gesprek met deze jonge keihard werkende ondernemer.

Hij maakt lange dagen – zijn werkweken tellen soms zo 60 uur- en hij stopte met voetballen op zaterdag om nog meer tijd aan auto’s te kunnen besteden. Dat harde werken werpt zijn vruchten af. Inmiddels heeft Denzel twee jongens in dienst en zorgt hij dat de auto’s van een aantal grote lokale bedrijven blinken tot en met. Denzel: “Elk moertje wordt opgepoetst.”

Aan deze auto’s begint hij niet meer

Hij geeft toe: een mooie auto schoonmaken is gewoon een stuk leuker dan een oude Opel Corsa. Inmiddels is hij ook zover dat hij nee kan zeggen tegen auto’s die al twee jaar niet zijn schoongemaakt. “Daar begin ik liever niet meer aan. Ik heb auto’s gezien waar het mos nog net niet aan de binnenkant groeit. Dat is voor mijzelf echt niet leuk.”

Poetsen, poetsen, poetsen

Want ja, hij wil wel goed werk leveren. Zelfs aan een gloednieuwe BMW die naar de showroom gaat en nauwelijks vies kan zijn, wordt rustig úren gewerkt. Maar er gebeurt dan ook een stuk meer dan even uitzuigen en afspuiten. Speciale glascoatings, sprays, stoelreiniging, ozonbehandeling: noem het maar op en Denzel doet het.

Van al die coatings en behandelingen wist hij nauwelijks iets af toen hij begon in een klein oud schuurtje aan de Hallinxweg en één auto per dag had. Hij rolde in het vak door het gewoon te doen, niet door er eerst een studie voor te volgen. “Na de middelbare school heb ik van alles gedaan: ik heb een personal trainer diploma, heb een cursus ondernemerschap gedaan. Op de mavo wilde ik altijd al mijn eigen bedrijf. Mijn ouders waren er toen misschien niet even blij mee dat ik allemaal losse dingen deed en geen opleiding ging doen, maar gelukkig zien ze nu dat het best goed heeft uitgepakt.”

Bedrijfsauto’s

Gaandeweg leerde hij de fijne kneepjes en kreeg hij het drukker en drukker. Nog steeds maken Denzel en zijn twee collega’s ook auto’s van particulieren schoon, maar bedrijfsauto’s worden steeds belangrijker. Die auto’s haalt hij dan per fiets of scooter op, zodat zijn klant niet met gedoe rondom een auto wegbrengen en ophalen zit.

Denzel: “Er is zoveel vraag naar, blijkbaar is het echt een gat in de markt. Maar het is ook lastig hoor, dat we zo groeien. Er komt veel meer bij kijken en tijd voor hobby’s of ontspanning heb ik amper. Dat is wel eens moeilijk.”

Tip: één keer per maand grondig schoonmaken

Hoe vaak je je auto nou het beste kunt schoonmaken? “Eén keer per maand grondig, en één a twee keer even schoonspuiten. Als je het bijhoudt, maakt dat echt verschil. Je auto blijft langer als nieuw.”

Hebben we tot slot nog één belangrijke vraag. Is zijn eigen auto eigenlijk een beetje toonbaar? “Haha, nou mijn auto wil je nu echt niet zien. Die houd ik niet zo netjes bij als de auto’s in mijn werkplaats. Als de werkweek erop zit, heb ik weinig zin om nog veel tijd aan mijn eigen auto te besteden. Maar ze zeggen altijd dat je ook niet bij een schilder of tuinman thuis moet kijken hè!”


Meer over Car Cleaning Numansdorp ontdekken?

Car Cleaning Numansdorp

Gesloten08:00 - 17:00

Einsteinstraat 39, Numansdorp

adv.