Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

AnneMarie was peuterjuf en is nu ‘winkeljuf’ in haar eigen cadeauwinkel Bij Marie

Door Rosanne Buitendijk 22 november 2019

De slingers hangen bijna op in cadeauwinkel Bij Marie in de Kerkstraat in Strijen. AnneMarie Goud opende haar eigen winkel een jaar geleden en voelt zich na jaren tussen de peuters, nu heel prettig tussen de woondecoratie en cadeaus.

We vinden het maar wat tof dat er mensen zoals AnneMarie zijn. Die denken: een eigen winkel lijkt me leuk – en die het dan ook gewoon doen. Natuurlijk was het best spannend om een eigen winkel te open, geeft AnneMarie toe. “In het begin was ik misschien wel iets te voorzichtig. Was ik heel streng voor mezelf met inkopen. Je moet het natuurlijk ook weer kunnen verkopen. Nu denk ik wat sneller: ah, dat kan ik ook nog wel inkopen. Dat vindt die ene klant wel leuk.”

Winkeljuf

Voor ze Bij Marie opende, werkte AnneMarie zeventien jaar lang als peuterleidster. “Van peuterjuf naar winkeljuf, zeggen de kinderen die ik nog ken van vroeger weleens,” glimlacht ze.  Ze voelt zich heel prettig in de winkel, en ziet eigenlijk ook wel overeenkomsten met haar vorige beroep. “Dit is ook een heel sociaal beroep. Het past bij mij. Ik vind het heel leuk om mensen te helpen. Om samen op zoek te gaan naar een speciaal cadeau of om uit te leggen hoe de geur diffusers werken die ik in de winkel heb staan. Dat is iets waar mensen wel graag wat uitleg bij willen en dat doe ik graag.”

Beelden, kaarsen, emmers en pannen

Het pand waar Bij Marie zit, is hetzelfde pand waar de inmiddels gestopte cadeauwinkel Pietertje Daatje ooit begon. Voor cadeaus weten steeds meer mensen AnneMarie goed te vinden. Koffiepakketjes, cadeaublikjes, kaarsen, wijnglazen, beelden: AnneMarie heeft voor elke prijsklasse wel iets. Ze wil voor iedereen toegankelijk zijn, en niet alleen qua budget. “Ik heb de winkel expres ruim opgezet zodat je er ook makkelijk met een rolstoel, loopwagen of kinderwagen door kan.”

Behalve cadeaus is er ook een huishoudhoek met emmers, pannen en andere huishoudartikelen. “Het is toch fijn om op je eigen dorp een emmer te kunnen kopen. Zeker nu de Blokker weg is uit Strijen, heb je verder niks wat dat betreft. Mensen zijn vaak verrast dat ik ook nog zoveel huishoudartikelen heb. Maar ja, ik zet het ook niet in mijn etalage. Daar staan mooie cadeaus toch net wat gezelliger.”

Led-lantaarns

AnneMarie gaat een paar keer per maand naar de groothandel om in te kopen. “Dat doe ik puur op gevoel. Ik koop wat ik leuk vind en waarvan ik denk dat er veel animo voor is, maar ik ga ook weleens buiten mijn comfortzone. Op dit moment gaan de ledlampen die eruit zien als ouderwetse lantaarns heel hard. De lampen werken op batterij. Ideaal voor dat ene hoekje in huis dat altijd een beetje donker blijft.”

Nostalgisch gevoel

Ons oog valt op nog meer moois waar we een nostalgisch gevoel van krijgen: koekblikken, zwarte beelden van paarden en olifanten waar AnneMarie er ontzettend veel van heeft verkocht. “Dat is echt het item van de afgelopen tijd. Ik heb nu nog één gouden variant. Ik koop ze in België in en ben de enige in de omgeving die ze heeft. Daar let ik op: je moet niet allemaal hetzelfde verkopen. Maar ik wil ook doen wat ik leuk vind. Binnenkort wil ik ook wat kleine meubelen toevoegen. Zo is het steeds weer een beetje anders als je hier binnenstapt.”


Meer over Bij Marie ontdekken?

Bij Marie

Geopend10:00 - 16:00

Kerkstraat 39, Strijen

Lees ook:

11x leuke cadeauwinkels in de Hoeksche Waard

De allerfijnste cadeauwinkels in de Hoeksche Waard hebben we voor je op een rij gezet. Handig nu de ...
Sinterklaasintocht Hoeksche Waard Oud-Beijerland 2019 Zwarte Piet en Sinterklaas

Dit is waarom Sinterklaas op verschillende data in de Hoeksche Waard komt

Het is je vast niet ontgaan dat Sinterklaas op twee verschillende data in verschillende dorpen in de...

Lyanne van kledingzaak Boompjes 21: ‘Klanten vinden gewoon het leuk hoe wij het doen’

Het is bijna zeven jaar geleden dat Lyanne Kuipers (29) de sleutel van Boompjesstraat 21 in handen k...

adv.