Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alle ogen gericht op Roparunteam Blije Beijerlanders: ‘Dit jaar níet als laatste finishen’

Door Rosanne Buitendijk 7 juni 2019

Vorig jaar kwamen ze als állerlaatste team over de finish op de Coolsingel tijdens de Roparun. En hoewel dat echt een hele ervaring was – ‘we zijn als helden onthaald’ – willen de Blije Beijerlanders níet als laatste team eindigen. Blije Beijerlander Diana van den Eijnden: “Naast veel geld ophalen, is niet als laatste eindigen ons hoofddoel.”

Ja, ze vermoedt wel dat alle ogen op het Beijerlandse damesteam zijn gericht. “We zijn het team waarvan iedereen denkt: komen ze nog, kunnen we al naar huis?” lacht Diana. Om te zorgen dat het dit jaar niet zo’n race tegen de klok wordt, starten ze een stuk eerder. Vorig jaar moesten de Blije Beijerlanders zelfs de feestelijke en beroemde doorkomst in Zele overslaan. Diana:”We moesten door. Dat gaat ons nu niet gebeuren. Die doorkomst willen we meemaken.”

Maandagmiddag in Oud-Beijerland

De verwachting is dat ze maandag rond 13.30 uur in Oud-Beijerland aankomen. Want voor de dames is dat toch wel hét hoogtepunt van de route. “Daar staat iedereen die we kennen. Er wordt dit jaar weer zo groots uitgepakt, super leuk. Het is één groot feest. Vorig jaar dachten we dat het na Oud-Beijerland niet leuker zou worden, maar dat viel mee. Het laatste stuk is zo mooi. Al die mensen langs de route, de vrijwilligers, de finish op de Coolsingel. Echt kippenvel.”

Girlpower

Het is de tweede keer dat het team de Roparun loopt. Na de eerste keer klopten er wel wat mannen op de deur die het team best wilden helpen. “Maar we hebben één strakke eis: we zijn en blijven een damesteam. We gaan voor girlpower. Dus ook onze chauffeurs zijn vrouwen. Sorry, mannen.”

Roparun baby

Met een beetje geluk wordt dit weekend ook nog de eerste Blije Beijerlanders Roparun baby geboren. Diana: “Dat heb je ook met een damesteam: er wordt weleens iemand zwanger. Eén van onze teamgenootjes moest afhaken en staat nu op het punt van bevallen. We hopen dat ze de baby nog even binnenhoudt en kan komen kijken, maar een Roparunbaby heeft ook wel weer wat!”

Het damesteam is inmiddels vertrokken naar Parijs, waar ze zaterdagochtend starten. Benieuwd hoe ze het gaan doen? Je kunt het team vanaf dit weekend live volgen. In dit overzichtje zie je alle Hoeksche Waardse Roparunteams.

Lees ook:

doorkomst roparun hoeksche waard team-vaes-roparun

Doorkomst Roparun 2019 Hoeksche Waard: op deze plekken worden de teams feestelijk onthaald

In het weekend van 8 tot 10 juni wordt de Roparun weer gelopen. Dat betekent: feestelijke Roparun do...
driemtiemstrien-roparun

Roparun 2019: deze 20 teams uit de Hoeksche Waard doen er dit keer mee

Net als vorig jaar doen er ook dit keer weer negentien teams uit de Hoeksche Waard mee aan de Roparu...
doorkomst roparun hoeksche waard team-vaes-roparun

Nog even nagenieten: zo gezellig was de Roparun 2018 doorkomst

Met bloed, zweet en tranen finishten de knappe dames van team Blije Beijerlanders gisteravond als la...

 

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.