Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alissia begon haar eigen webshop na vakantie op Bali: ‘Ik was op slag verliefd op deze spullen’

Door Rosanne Buitendijk 12 oktober 2019

Bijna een jaar geleden maakte Alissia Lock (25) uit Puttershoek samen met haar vriend Winfred een backpackreis door Bali. Eenmaal thuis regelden ze een gelijk een transporteur en schreef Alissia zich in bij de KvK. Ze zagen op Bali namelijk zóveel mooie, handgemaakte interieuraccessoires dat Alissia en Winfred de hele reis tegen elkaar zeiden: ‘hier moeten we toch iets mee?’

Alissia werkt in het dagelijks leven in de thuiszorg, en stopt sinds die reis naar Bali heel veel tijd en liefde in haar webshop Moon Treasures. “Ik was op slag verliefd toen we op Bali in contact kwamen met lokale families die prachtige, handgemaakte woonaccessoire verkochten,” vertelt Alissia

In de webshop vind je bijvoorbeeld schelpenkettingen op standaard, slingers, manden, kussens, gouden beeldjes in allerlei soorten en maten. Alissia: “Dit was ik in Nederland nog niet tegengekomen.”

Shoppen op Bali

Drie maanden na hun eerste bezoek gingen ze ‘met gierende banden’ terug naar Bali, op inkoopreis. Een transporteur die de spullen naar Nederland verscheept en al het geregel rondom de invoer doet, was inmiddels gevonden. “We zijn toen een week lang echt gaan shoppen. Natuurlijk neem je dan een risico, want je weet niet of je de spullen ook weer verkoopt. Maar als je een droom hebt, moet je er hard voor werken en risico’s durven nemen. Al heb ik ook het gevoel dat ik veel geluk heb gehad, alsof dingen zo moesten zijn. ”

Uitpakken

Acht weken na dat tweede bezoek kwam de container vol dozen uit Bali eindelijk in Nederland aan. “Dat voelde echt als een XXL kerstfeest. We waren eindeloos aan het uitpakken. Wonder boven wonder was álles heel gebleven.”

Bali gevoel

Na de inkoopreis naar Bali volgde nog een tripje naar Marokko, om ook daar bijzondere woonaccessoires in te kopen. Maar dat was toch héél andere koek. “De mensen en de mentaliteit daar is zo anders. Het was goed om eens te doen en ik heb er hele mooie spullen gevonden, maar de volgende keer wordt het toch weer Bali. Het gevoel dat ik heb bij de items en de mensen die het maken vind ik super belangrijk. Ik had niet gedacht dat ik mijn hart zo snel zou kunnen verliezen aan een bestemming.”

Familie boven alles

Haar ogen gaan een beetje stralen als ze het over haar Bali avontuur heeft. “De families die wij op Bali hebben leren kennen, zijn zulke lieve mensen.Het zijn echt ambachtslieden die zóveel liefde hebben voor wat ze doen. Ik vind het heel mooi dat ik weet wie deze spullen maken, bij wie het geld terecht komt. Bij deze mensen weet ik: zij besteden het aan hun familie en niet aan een Ferrari. Daar word ik gelukkig van.”

Even een webshop bouwen

Toen alle spullen binnen waren, moest de webshop ‘nog even’ gestart worden. Maar Alissia beschrijft zichzelf als ‘zo iemand die er meteen vol voor gaat’. Het moet gelijk goed staan. “Ik heb héél veel tijd gestopt in het fotograferen van de producten en het bouwen van de website. Dat hebben Winfred en ik helemaal zelf gedaan. Het is zeker niet iets wat je zomaar even doet, maar we zijn wel supertrots op het resultaat.”

Geluk

Alissia was altijd op zoek naar het ultieme geluk in het leven, vertelt ze. “Maar ik besef nu dat het in de kleine dingen zit. Je hoeft geen groots en meeslepend leven te hebben. Juist een zonsopkomst of het schijnsel van een maan zijn kleine geluksmomentjes. Ik word oprecht gelukkig van de producten die ik nu verkoop. Omdat ik ze prachtig vind, maar ook omdat ik weet wie het gemaakt heeft. Er zit een verhaal achter elk product – dat heb je niet als je bij een groothandel inkoopt.”


Meer over Moon Treasures ontdekken?

Moon Treasures winkelen

GeopendHele dag

, Puttershoek

Bekijk meer:winkelen

Lees ook:

Dresswaar koffie en thee Numansdorp Hoeksche Waard

Miriam van Dresswaar in Numansdorp stelt samen met haar dochter de meest bijzondere thee samen

Miriam startte zeven jaar geleden samen met haar dochter Merel thee- en cadeauwinkel Dresswaar in Nu...

Elise stapte hoogzwanger de KvK binnen en was niet veel later een baby én webshop rijker

Ze is inmiddels moeder van drie jongens, werkt twee dagen in de kinderopvang maar toch bleef het kri...
Bardo

Bardo maakt tafels van XXL boomstammen: ‘Als ik een stam zie, moét ik ‘m hebben’

Een tijdje terug werd er in de Molenstraat in Strijen een oude kastanjeboom gekapt. De boom was ziek...

adv.