Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Hoeksche Waarders met klachten

Door Carin van der Meij 8 april 2020

Het zachte lenteweer is niet bij elke Hoeksche Waarder welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Hoeksche Waarders met hooikoortsklachten. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus hebt. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Hoeksche Waarders die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in de Hoeksche Waard

De zon laat zich deze dagen weer veel zien, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in de Hoeksche Waard. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in de Hoeksche Waard de meeste pollen op dit moment afkomen van de berk.

Lees ook:

Er komen 140 garageboxen waarin je ook kunt werken bij Heinenoord

Op het bedrijventerrein Reedijk, bij de Rabobank in Heinenoord, komt een garagepark met 140 garagebo...
argos tankstation

Benzineprijs is zelden zo laag geweest: hier in de Hoeksche Waard tank je het goedkoopst

Zelden was het zo voordelig om te tanken; de benzineprijs is op het laagste punt sinds 2002. Hoe dat...

De Hoeksche boerin: ‘We zijn weer los!’

De Hoeksche boerin is blij, want het seizoen is weer begonnen. 'Eindelijk zijn we weer op het land a...

Meer over

Gezondheid

adv.