Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Quiztime! Bibliotheek Hoeksche Waard bedacht een leuke online quiz en zo doe je mee

Door Jasper van Everdingen 19 oktober 2020

Nu het buiten kouder wordt en we allemaal zoveel mogelijk binnen moeten blijven, is het extra leuk om eens lekker te gaan quizen! Bibliotheek Hoeksche Waard bedacht een leuke en leerzame quiz over de lokale geschiedenis. Hier lees je hoe je meedoet en hoe je vrijdag 23 oktober goed beslagen ten ijs komt.

Oktober is de maand van de geschiedenis en daarom presenteert de bieb een online geschiedenisquiz. Dat is niet alleen leuk, het is ook altijd goed om je kennis over ons eiland bij te spijkeren. Het gaat om een online quiz, dus je hoeft niet van de bank of achter je bureau vandaan. Ook is de quiz veilig, gratis (houden wij van) en heb je geen Facebookaccount nodig. Oh, en er zijn leuke prijsjes te winnen!

Zo doe je mee

Hoe gaat het in zijn werk? Nou, vrijdag is de quiz van 10.00 tot 11.00 uur live te volgen op de Facebookpagina van Bibliotheek Hoeksche Waard. Dat doe je via Socrative, een applicatie om quizen af te nemen. Deze quiz bestaat uit 20 vragen rondom het thema van deze maand: Oost en West. ‘Daar kun je veel kanten mee op’, meldt de bieb. ‘Ook op ons eigen oude, vertrouwde, mooie eiland.’

Voorbereiding

Om jezelf klaar te stomen voor de geschiedenisquiz van komende vrijdag, hebben wij alvast een tiental vragen om je kennis te meten. Denk jij veel te weten over het Hoeksche Waardse verleden, of ken je iemand bij wie thuis alle geschiedenisboeken over het eiland in zijn kast staan: dan is deze quiz een goede graadmeter. Zin om nog meer te quizen? Doe dan ‘deuze’ taalquiz over het lokale dialect.

Ook leuk om te lezen:

Test je kennis van de Hoeksche Waard met deze Indebuurt Quiz

Ben jij een kenner van de Hoeksche Waardse geschiedenis? Sla jij geen aflevering van de rubriek Myst...

Taalquiz! Test je kennis van het Hoeksche Waards dialect met deze 10 woorden

Hoe goed is jouw kennis van het Hoeksche Waard dialect? De Hoekschemama kan soms wel ondertiteling g...

Scheuren maar! Marleen en Helen maakten een superleuke scheurkalender over de Hoeksche Waard

Hoe leuk: de eerste Hoeksche Waardse scheurkalender ligt vanaf zaterdag in de winkels. Marleen van A...

Leuk om te weten: zo ‘rijk’ is de gemiddelde inwoner in de Hoeksche Waard

Als je in de Hoeksche Waard woont, dan heb je voor je gevoel al de jackpot gewonnen. Als we het over...

adv.