Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gelukkig is er ook goed nieuws: mooie Hoeksche Waardse corona-initiatieven

Door Rosanne Buitendijk 25 maart 2020

In heel de Hoeksche Waard zitten mensen thuis vanwege de maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar Hoeksche Waarders blijven niet bij de pakken neerzitten: het ene na het andere sympathieke idee wordt bedacht. We worden creatief van de coronacrisis, kijk maar:

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Post met een glimlach

Een paar Oud-Beijerlanders bedachten de actie post met een glimlach: een knutselwerk, tekening of zelfgemaakte kaart voor Hoeksche Waarders die door de coronacrisis heel alleen zijn. Zet je kinderen aan tafel met een lading kleurpotloden en aan de slag! De kaartjes en tekeningen kun je op heel veel locaties langsbrengen, zoals Basisschool de Zevensprong aan de Strienemonde in Oud-Beijerland. Bekijk hier waar alle inleverpunten zijn.

De politie is ook in deze tijden je beste vriend

Op berenjacht

Waarom er overal beren voor het raam staan? Hoeksche Waarders doen enthousiast mee aan de ‘Wij gaan op berenjacht’ challenge. Zo kun je tijdens een wandelingetje gezellig beren spotten. Leuk voor kleintjes!  Onder meer in Strijen, Maasdam en Mijnsheerenland wordt enthousiast meegedaan.

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Lief!

En wat denk je van deze superlieve actie? Dat vinden wij nou ook echt hartverwarmend!

Of dit? Smelt!

Boodschappenbox Hoeksche Waardse Boerderijen

Boerderij de Kikkershoek. Foto: World Food Festival

Boodschappen nodig maar kun je écht de deur niet meer uit? De Hoeksche Waardse boerenbedrijven Weiderund, Hoeksche Zuivel en Boerderij de Kikkershoek hebben de handen ineen geslagen en een boodschappenservice in het leven geroepen. Let op: het thuisbezorgen is echt alleen voor mensen die ziek zijn of tot de risicogroep van het coronavirus horen. Ben jij dat niet, dan kun je de boodschappen gewoon bij de boerderijwinkels ophalen.

Kijk hier voor meer informatie en het bestelformulier.

WhatsApp groep

Tja, nu we zoveel mogelijk binnen blijven, wordt onze wereld wel een beetje klein. Wijkagent Silsa Frankfort van de politie Hoeksche Waard en Petra Hoek uit Mookhoek begonnen daarom een WhatsApp groep waarin dagelijks mooie plaatjes van de Hoeksche Waard gedeeld worden. De appgroep is speciaal bedoeld voor ouderen die nu helemaal sociaal geïsoleerd zijn. “Zo kunnen we contact met de buitenwereld toch nog bevorderen,” vertelt Petra. Ken je ouderen met WhatsApp die in de groep willen? Stuur dan even een berichtje naar [email protected].

Elke ochtend een mooie foto

Foto: Jeffrey Groeneweg | QPHOTO

Tja, nu je vanuit huis werkt en dus niet ’s ochtends op pad gaat, mis je natuurlijk die mooie Hoeksche Waardse luchten die je normaal tijdens het forenzen zou zien. Daarom staat fotograaf Jeffrey Groeneweg deze week elke dag vroeg op om een mooie zonsopkomst foto te maken. Wij plaatsen die elke ochtend op de indebuurt Hoeksche Waard Facebook en Instagram. Aan het einde van de week bundelen we de beelden hier op de website.

Lees ook:

coronavirus supermarkt afstand houden

De stand van zaken rond het coronavirus in de Hoeksche Waard

Het coronavirus is hét gesprek van de dag. De maatregelen die worden getroffen om het virus tegen te...

Genieten! 5x mooie foto’s die helemaal níets met corona te maken hebben

Zo, en dan is het nu tijd voor een virusvrij bericht! Deze prachtige foto's van de Hoeksche Waard kw...
Oostdijk Oud-Beijerland stil

4 x zo steun jij nu de Hoeksche Waardse ondernemers

Van restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het...

5 x dit was vroeger heel normaal tijdens het winkelen in Hoeksche Waard

Steeds meer winkels verdwijnen uit het straatbeeld in Hoeksche Waard en dat doet ons verlangen naar ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.