Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Hoeksche Waardse bedrijven kom je door heel Nederland tegen

Door Rosanne Buitendijk 20 september 2019

Er zijn best wat bedrijven met Hoeksche Waardse roots die je door heel Nederland tegenkomt. Mogen we trots op zijn! Ga je lekker uit eten in Rotterdam, krijg je een stukje vlees van de slager uit Strijen op je bord. Of je ziet Voorwinden weer eens voorbij komen in de aftiteling van populaire televisieprogramma’s. We maakten er een mooi lijstje van!

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hoeksche Chips

Het is alweer veertien jaar geleden dat de Hoeksche Waardse akkerbouwers Henk Scheele, René de Zeeuw en Gerrit Rozendaal met hun verdraait lekkere chips op de proppen kwamen. De chips was (en is) niet alleen heel lekker, maar was vanaf de begintijd ook erg vernieuwend. Tegenwoordig kun je niet meer om de ambachtelijke, luxe chips heen, maar dat was in 2004 wel anders. Er zijn inmiddels meer dan duizend verkooppunten. Zo kun je Hoeksche Chips zomaar tegenkomen als je lekker op vakantie bent op Texel of als je op Schiphol nog even een club sandwich bestelt voor je het vliegtuig in moet . Zelfs in België is de Hoeksche Chips inmiddels te krijgen.

De schoenen van Quick

Nee, van oorsprong heeft schoenen- en sportmerk Quick geen echte Hoeksche Waardse roots. Het merk werd namelijk in 1905 in Hengelo gestart. Quick leverde de bokshandschoenen voor Bep van Klaveren en de schaatsen van de Puttershoekse schaatslegende Kees Verkerk. Maar helaas: in 1992 gaat het merk failliet.

Het duurt bijna tien jaar, maar dan wordt Quick heropgericht door de Strijenaren Rini van Trigt en Ferenc van der Vlies. Die laatste houdt zich tegenwoordig niet meer met Quick bezig, maar met een bedrijf waar onder meer sportmerken als Cruyff Classics en Robey onder vallen. En Quick heet trouwens geen Quick meer, maar gaat nu door het leven als Q1905. Het hoofdkantoor vind je op het industrieterrein in Strijen.

Meubelwinkel de Bommel

De Bommel meubels Strijen
Foto: De Bommel

De voorloper van De Bommel in Strijen was woonwinkel De Winckelaer, dat klein begon in 1974 en waar al snel mensen van heinde en verre naartoe kwamen. In 2010 fuseerde De Winckelaer met De Bommel uit de Lier en dat was een goede zet: samen werden ze bigger & better. Er zijn nu tien winkels, van Strijen en de Lier tot Utrecht, Breda en Amsterdam. Het hoofdkantoor is altijd in Strijen gebleven en de familie Winkelman – de oprichters van de Winckelaer – zijn nog altijd actief in de zaak.


Meer over De Bommel Meubelen ontdekken?

De Bommel Meubelen woonwinkels

Gesloten13:00 - 17:30

Chr. Huygensstraat 3, Strijen

Bekijk meer:woonwinkels

De Jong en Vader

Foto: Slagerij De Jong

Een opvallende in dit rijtje: de Strijense slager De Jong en Vader. Deze slager is een beetje de Schmidt Zeevis van het vlees. Ga je in een toprestaurant ergens in het land eten, dan kun je zomaar een stukje vlees van deze slager op je bord krijgen. De Jong en Vader levert aan veel restaurants in onder meer Amsterdam en Rotterdam, bijvoorbeeld aan de hotspots Ter Marsch, Thoms en de Foodhallen. Lekker bezig!


Meer over De Jong en Vader ontdekken?

De Jong en Vader slagers

Gesloten08:00 - 17:30

Boompjesstraat 8, Strijen

Bekijk meer:slagers

Voorwinden

De ‘s-Gravendeelse modemall was vast één van de eerste winkels waar je aan dacht toen je dit artikel ging lezen. De winkel begon in 1856 als kleermakerij met een sigarenzaak ernaast, tegenwoordig kun je sinds jaar en dag naar hartelust shoppen in de 8000 m² grote modemall in ‘s-Gravendeel. Sinds vorig jaar kun je ook weer in Oud-Beijerland terecht. Voorwinden weet zich goed te onderscheiden door het luxe gevoel, het winkelen met een personal shopper buiten de openingstijden en de bijzondere topmerken die in de winkel hangen. Stylisten komen graag naar ‘s-Gravendeel om kleding te kopen voor televisiepresentatrices- en presentatoren. Zo zie je de Hoeksche Waardse trots regelmatig vermeld staan bij de aftiteling van televisieprogramma’s!


Meer over Voorwinden Modemall ontdekken?

Voorwinden Modemall kledingwinkels

Gesloten13:00 - 17:00

Smidsweg 7, 's-Gravendeel

Bekijk meer:kledingwinkels

Duifhuizen

duifhuizen-winkel
Duifhuizen in Oud-Beijerland

 

En als laatste, maar zeker niet de minste: onze Oud-Beijerlandse koffer- en tassenkoning Duifhuizen. Dit jaar viert de winkel haar 65e verjaardag. Duifhuizen Senior begon in 1953 met het verkopen van zijn handgemaakte portemonnee’s en tassen. Nu staan de zoons aan het hoofd van de zaak en hebben zij flink weten uit te breiden: er zijn inmiddels maar liefst 26 winkels én een uitgebreide webshop.

duifhuizen-1953

Zo zag de allereerste winkel van tassen- en kofferwinkel Duifhuizen er uit

Regelmatig komen we oude foto's van de Hoeksche Waard tegen waar we even op blijven hangen. Zo zagen...

Meer over Duifhuizen Tassen en Koffers ontdekken?

Duifhuizen Tassen en Koffers speciaalzaken

Gesloten13:00 - 17:30

Oost-Voorstraat 17 , Oud-Beijerland

Bekijk meer:speciaalzaken

Lees ook:

johnny-doodle-chocola

Deze bekende bedrijven zitten stiekem gewoon in de Hoeksche Waard

Op die grauwe bedrijventerreinen waar je eigenlijk nooit komt als je er niks te zoeken hebt, zitten ...

Deze dingen herken je als in de Hoeksche Waard bent opgegroeid

Als je de mazzel hebt dat je bent opgegroeid in de Hoeksche Waard, dan barst je vast van de jeugdher...
landschap-wat-heeft-de-hoeksche-waard-allemaal

Waar mensen van buiten de Hoeksche Waard altijd stikjaloers op zijn

Wij vinden het zelf natuurlijk heerlijk wonen in de Hoeksche Waard. En terecht, want moet je zien wa...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.