Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

3x bijzondere herinneringen aan de Posthoorn in Puttershoek

Door Rosanne Buitendijk 17 november 2019

De voorbereidingen voor de sloop van de Posthoorn in Puttershoek zijn in volle gang. Het duurt het niet lang meer voor deze nostalgische plek tegen de vlakte gaat. Wij vroegen naar jullie herinneringen aan deze plek en delen de drie mooiste.

Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Receptie in de bar bij de bowling

Sylvia Schenkels: “Nadat ik en mijn (toen nog) verloofde in 1976 in Puttershoek zijn komen wonen, ging ik regelmatig uit in de Posthoorn. Mijn verloofde werkte continue en ik als 19 jarige verveelde mij in de weekenden als hij moest werken. Ik ontmoette daar andere motorrijders (wij reden en rijden nog steeds motor) die daar gezellig een eigen hoekje hadden, vlakbij de toiletten. Ik heb er mijn allerbeste vriend leren kennen, die ik nog steeds heb! In 1977 zijn wij getrouwd aan de overkant in het toenmalige stadhuis. De receptie gaven wij in de bar bij de bowling, eten deden wij boven de Posthoorn en ons feest werd gegeven in de zaal. Vele avonden bracht ik daar door met ons groepje vrienden. Ik heb er warme herinneringen aan.”

‘De man die mij ’s middags zo vriendelijk holp, wist ’s avonds van niets’

Marien Bazuin: “Het is 1976. Mijn vrouw en ik hebben een huis gekocht in Puttershoek. Spannende tijden. Klussen in ons nieuwe huis, Badkamer, keuken, behangen, je kent dat wel. Soms heb je niet alle materialen, dus naar het Schouteneinde, bij van Drongelen spijkers en pluggen halen. Na de inkoop gauw terug naar huis. Niet in de autospiegel kijken en passerende auto ramde mij vol in de flank. Mijn schuld. Volop schrik en lichte paniek. Politie erbij, proces verbaal opgemaakt en een vriendelijke man van de Posthoorn noodde ons binnen voor een kopje koffie. Alle papieren qua verzekering en zo afgehandeld en gerust weer naar huis. ’s Middags nog een bloemetje bij de aanrijder gebracht en rust in de tent. In de avond besloten wij in de Posthoorn een hapje te gaan eten. De man, die volgens mij ons in de middag zo vriendelijk had ontvangen, hielp ons in de avond aan tafel. Om een gebaar te maken naar zijn vriendelijke optreden ’s middags bood ik hem een drankje aan. Hij keek mij verbaasd aan en antwoordde: ‘waar heeft u het in godsnaam over’. Ik vertelde hem van mijn stommiteit die middag, maar hij wist van niets. Dan ga je twijfelen aan jezelf. Had ik door die klap een hersenbeschadiging gehad? Ik ben toch niet gek. Wat blijkt: er werkt daar een tweeling, Jacob een Leen. Eeneiig. De één weet blijkbaar niet wat de ander doet. Hilariteit. Ik heb ze maar allebei een drankje aangeboden. Een mooie herinnering aan de Posthoorn.”

Grote vergissing

Janny Vos-de Pee: “In de periode 1971/1974 kwam ik hier elk weekend. Was altijd supergezellig. Op de brommer vanuit ‘s-Gravendeel. Vrienden ontmoeten, dansen, wijntje drinken… geweldige tijd gehad. Ook mijn eerste ‘grote’ liefde ontmoet. Bleek later overigens een grote vergissing te zijn…

Lees ook:

emily & the young one

De állerlaatste beelden van de Posthoorn: de videoclip die hier werd opgenomen is af

Nog één keer weemoedig terugdenken aan al die feestjes en nostalgie van de Poshoorn? De videoclip di...

Hoeksche Waardse spreekwoorden: wij weten wat hiermee bedoeld wordt, en jij?

Wat hebben we toch een prachtig dialect hier in de Hoeksche Waard. Als je hier niet vandaan komt of ...
Oud-Beijerland in 2010

Oproep! Welke verdwenen winkels mis jij nog steeds in de Hoeksche Waard?

Ondernemers komen en gaan, dat is nu eenmaal altijd zo. Maar soms heb je zelfs járen later nog dierb...
Page 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.