Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Proef: de Haringvlietbrug gaat voortaan doordeweeks om 18.00 uur open

Door Rosanne Buitendijk 16 januari 2020

Super frustrerend: na een vermoeiende werkdag aansluiten in de drukte op de A29 en dan gaat óók nog eens de Haringvlietbrug bij Numansdorp open om plezierboten door te laten. Aaah! In een poging om daar iets aan te doen, is de gemeente om tafel gegaan met Rijkswaterstaat. Die heeft nu besloten om vanaf april in de middag een brugopening te schrappen. Ook wordt op proef in het hele vaarseizoen de doordeweekse opening van 18.30 uur vervroegd naar 18.00 uur. Volgens de minister van Infrastructuur is de file dan al aan het slinken.

De Haringvlietbrug gaat niet het hele jaar door op dezelfde momenten open. Het pleziervaartseizoen start in april, dat is ook het moment waarop de brug weer vaker open gaat dan in de winter.

Geen opening meer om 15.30 of 15.45 uur

De brugopeningen van 15.30 uur en 15.45 uur komen voortaan van april tot en met oktober te vervallen om de spits te ontzien. In het laagseizoen van november tot en met maart is er rond dat tijdstip geen opening, dus daar wijzigt niks. Vanaf april tot en met oktober moet je er ook rekening mee houden dat de brug een half uurtje eerder open gaat, namelijk al om 18.00 uur. Maar of dat nou echt beter is voor de spits? Gelukkig is het ‘maar’ een proef en nog geen definitieve wijziging.

Vind je het ook lastig om bij te houden wanneer je nou voor een open brug komt te staan? Check dan hier alle openingstijden van de Haringvlietbrug:

Handig! Dit zijn de tijden waarop de Haringvlietbrug in 2020 open is

We hebben allemaal geen tijd en zin om voor de Haringvlietbrug stil te staan en te moeten wachten to...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.