Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit is wat er wél en niet in de groene container mag

Door Rosanne Buitendijk 19 december 2019

De RAD gaat strenger controleren op wat wij allemaal in onze groen, grijze en papiercontainers gooien. Want ook al bedoelen we het goed, er belandt dus wel eens iets in de container dat daar eigenlijk niet in mag. Zoals pizzadozen en kassabonnetjes bij het oud papier, of opblaasspeelgoed bij het plastic.

Van alle afvalregels gaat je hoofd soms tollen en we snappen heel goed dat je het soms echt niet meer weet. Daarom spitten we de Afvalwijzer van het RAD door op zoek naar de grootste vraagtekens bij de GFT-container.

Theezakjes

Theezakjes en koffiefilters mogen gewoon in de groene container. Overigens is het wel belangrijk om te bekijken van welk materiaal het theezakje gemaakt is. Theezakjes met een touwtje of nietje kunnen bij het gft-afval. Ken je die hippe driehoekzakjes? Die zijn vaak gemaakt van nylon en kunnen niet worden gecomposteerd. Even opletten dus!

Kippenbotjes

Wat doe je met de overgebleven botjes na een avondje kluiven? Kippenbotjes, visgraten en andere etensresten mogen gewoon bij het gft. Deze etensresten kunnen goed gebruikt worden om er vervolgens groen gas en compost van te maken. Ook pinda’s en eierschalen mogen gewoon in de groene container.

Zand en grond

Als je tuin aanveegt, levert dat genoeg hoopjes zand en grond op. Zo’n klein hoopje kan geen kwaad, maar grote hoeveelheden verstoren het composteerproces en mogen daarom niet in de GFT bak.

Lees ook:

Mag dat nog: een vreugdevuur organiseren in de Hoeksche Waard met de jaarwisseling?

Jaarwisselingen met vreugdevuren van tientallen meters hoog, kennen we in de Hoeksche Waard niet. Ma...
pmd-zakken-plastic-afval-inzamelen

Mag dat: de PMD zakken ergens anders voor gebruiken?

Die PMD zakken die je gratis bij de supermarkt of het tankstation ophaalt voor het plastic afval, zo...

Mag dat: potjes met voedselresten in de glasbak gooien?

Bij een Hollands prakkie hoort natuurlijk appelmoes, bij een patatje wil je mayonaise en als je een ...

Meer over

Gemeente

adv.