Deze drie speeltuinen in Binnenmaas worden dit jaar helemaal vernieuwd

Door Redactie indebuurt 14 augustus 2018

Inwoners uit ‘s-Gravendeel, Maasdam en Heinenoord konden vorige maand stemmen op verschillende ontwerpen voor speeltuinen. Deze speeltuinen  in Binnenmaas zijn namelijk aan vervanging toe. Verschillende leveranciers hebben een ontwerp gemaakt.

Zo bedacht Van Ee Speeltoestellen voor de speeltuin in de Irisstraat in ’s-Gravendeel onder meer een Zeester waar je op kunt klimmen en ook weer af kunt glijden, een dubbele schommel, een balanceertoestel en stappalen.

speeltuin binnenmaas
Links een detail van de speeltoestellen in Heinenoord, rechts die gekozen zijn voor de speeltuin in Maasdam. Afbeeldingen: website gemeente Binnenmaas

Van alfabetrups tot Twisterstappen

De firma Kompan voorziet de andere twee speelplaatsen van nieuw materiaal. Zo krijgt de speeltuin in Maasdam bijvoorbeeld een nestschommel, leuke twisterstappen en een Flexotop 3D-figuur. Heinenoord kan zich verheugen op onder meer een behendigheidsparcours, een speeltoren en een alfabetrups.

De gemeente Binnenmaas kan niet precies zeggen wanneer de nieuwe speeltuinen klaar zijn om in te spelen. Het is wel de bedoeling dat het nog dit jaar wordt. Alles hangt namelijk af van de levertijden van de speeltoestellen, de planning van de leveranciers en natuurlijk moet ook het weer meewerken.

Bekijk hier de nieuwe speeltoestellen uitgebreid.

Meer over

Gemeente

adv.