Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De wegwerkzaamheden aan de N489 gaan verder en zorgen voor flink wat omleidingen

Door Rosanne Buitendijk 19 mei 2020

Er gebeurde even niet zoveel, maar vanaf maandag 25 mei worden de wegwerkzaamheden aan de N489 bij Westmaas en Mijnsheerenland weer hervat. Er staan flink wat afsluitingen op de agenda. Ook is het RAD tijdens de werkzaamheden in elk geval één weekend onbereikbaar. Een overzicht: 

Op dit moment is het fietspad langs de N489 vanaf Mijnsheerenland richting Klaaswaal al afgesloten. Dit duurt nog tot 14 juli. Fietsers kunnen zonder al te veel omrijden gebruik maken van een alternatieve route door Mijnsheerenland en Westmaas.

Werkzaamheden en afsluitingen 25-29 mei

Vanaf maandag 25 mei 06.00 uur kun je geen gebruik maken van de kruising bij de Van Koetsveldlaan bij Westmaas. Alleen de kruising is afgesloten, de N489 is wel gewoon open voor verkeer. Je moet dus alleen omrijden als je Westmaas in of uit wil. Omrijden doe je dan via de Botweg, Kreupeleweg en Oudendijk. Deze werkzaamheden en afsluiting duurt tot vrijdag 29 mei 17.00 uur.

Werkzaamheden en afsluitingen 2-14 juni

Vanaf dinsdag 2 juni wordt de N489 tussen Westmaas en Mijnsheerenland wel volledig afgesloten voor verkeer (hulpdiensten uitgezonderd). De weg is dan dicht vanaf de Botweg tot aan het kruispunt met de stoplichten bij de Raadhuislaan en Doesburgerweg.

Als je van of naar Mijnsheerenland moet, kun je nog wel via de Romeinseweg en de N217 rijden. Van of naar Westmaas rijd je het beste via de Oudendijk en Kreupeleweg of Oud-Cromstrijensedijk richting Klaaswaal. Maak gebruik van de afrit Numansdorp op de A29. De omleidingskaart zie je hieronder.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Werkzaamheden en afsluitingen 20-21 juni en 27-28 juni

Vervolgens worden er twee weekenden gewerkt aan het stuk N489 ter hoogte van het RAD Hoeksche Waard. Van zaterdag 20 juni 6.00 uur tot zondag 21 juni 22.00 uur is de weg vanaf de Stougjesdijk tot aan de Botweg afgesloten voor verkeer (uitgezonderd hulpdiensten). Het RAD is daardoor op zaterdag 20 juni gesloten.

Een weekend later wordt de weg weer afgesloten voor werkzaamheden, maar dan is het RAD vanaf de Stougjesdijk wél bereikbaar en dus open. Van zaterdag 27 juni 6.00 uur tot zondag 28 juni 22.00 uur wordt er aan de N489 tussen de Botweg en het RAD gewerkt.

Verkeer van en naar Klaaswaal wordt omgeleid via de N217 richting Oud-Beijerland en over de Stougjesdijk. Een flinke omweg dus.

Werkzaamheden en afsluitingen 16 en 17 juli

Tot slot volgt er nog twee keer een nachtelijke afsluiting vanaf de kruising met de N217 tot aan de Achterweg bij Mijnsheerenland. Dit gaat in op donderdagavond 16 juli 20.00 uur tot 6.00 uur. Ook de volgende nacht, op 17 juli van 20.00 tot 6.00 uur is dit stuk weg dicht. Je kunt dan omrijden via de N217 en de Vrouwehuisjesweg of via de Stougjesdijk.

Wat er gaat gebeuren

Kruisingen worden vernieuwd, op sommige plekken wordt de hoofdrijbaan aangepast en nieuw asfalt aangebracht. Deze nieuwe deklaag is stiller dan de oude deklaag of huidige tussenlaag waar het verkeer de afgelopen tijd overheen heeft gereden.

Lees ook:

kamperen camping

Vakantie in de Hoeksche Waard: dit zijn de leukste campings en vakantiehuisjes

Kamperen in de Frankrijk of vliegen naar een warm land zit er voorlopig even niet in. Gelukkig zijn ...
a29-hoeksche-waard-heinenoordtunnel-werkzaamheden-afgesloten

Geen files meer op de A29: dit is hoeveel auto’s minder er nu rijden

Hoewel het deze week langzaam weer iets drukker wordt op de weg, rijden er toch flink wat minder aut...

Mag dat: plastic handschoentjes in de PMD-zak gooien?

Het leven in Nederland komt weer stilaan op gang nu de eerste versoepelingen van de coronamaatregele...

Route Beneden Oostdijk-Stougjesdijk op de schop en dit is waarom en wanneer

Het veelgebruikte traject Beneden Oostdijk-Stougjesdijk in Oud-Beijerland gaat binnenkort op de scho...

adv.