Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Hoeksche Waard jong en levendig houden: zo willen de Lokalen Hoeksche Waard dat doen

Aangeboden door Lokalen Hoeksche Waard 15 november 2018

De Lokalen Hoeksche Waard zien met pijn in het hart jonge Hoeksche Waarders vertrekken. Naar de stad, waar het vaak makkelijker is om woonruimte te regelen en waar gewoon een hoop te doen is. Dat moet anders. “We willen de Hoeksche Waard jong houden. We moeten zorgen dat er hier ook meer te doen is. Meer cultuur, meer uitgaan.” Lijsttrekker Albert Scheerhoorn legt uit hoe zijn partij Lokalen Hoeksche Waard dit gaat doen.

“Het zal niet eenvoudig zijn, maar volgens ons kan de nieuwe gemeente zeker maatregelen treffen om jongeren hier te laten blijven wonen. Kijk, jongeren trekken daar naartoe waar iets te beleven is. Waar perspectief is: een opleiding die je kunt volgen, waar je woonruimte vindt, waar je kunt werken, waar genoeg te doen is. Jongeren weten heel goed wat zij willen en nodig hebben, ze komen met de beste ideeën. Daarom pleiten wij ook voor een jongerenraad.”

Nieuwe initiatieven en evenementen

“We moeten flexibel zijn met vergunningen en bestemmingsplannen. Zo is er meer ruimte voor nieuwe initiatieven, kunnen evenementen makkelijker worden georganiseerd. En we willen een haalbaarheidsonderzoek naar de komst van één bioscoop- theater- en horecalocatie. We vinden het belangrijk om een aantrekkelijk uitgaansgebied te hebben.”

Bereikbaarheid

“Moeten we dan alles hierheen halen? Wel nee. Maar we moeten wel zorgen voor een goede bereikbaarheid. Wil je tot laat uitgaan in Rotterdam? Prima, met de nachtbus kom je makkelijk weer thuis. Het succes van de nachtbus moet blijven voortbestaan.”

Wonen

“Een goed bereikbare, plezierige leefomgeving die is bedacht door jongeren, startende ondernemers en jonge gezinnen, zorgt voor een toekomstbestendige Hoeksche Waard. Goede bereikbaarheid en goede woonruimte maken het fijn om in een dorp te wonen. Betaalbare koop- en huurwoningen voor jongeren hebben prioriteit. We zien ook boven winkels goede kansen voor betaalbare woonruimte voor jongeren.”

Sport en cultuur

“Nog zoiets waarmee we het aantrekkelijk maken om hier te blijven wonen: een combinatie van een sterk verenigingsleven samen met kunst, cultuur en sport. We zijn ervan overtuigd dat met deze aanpak niet alleen jongeren, maar alle inwoners van het eiland profiteren. Het stoppen van een verdere uitstroom van jongeren is voor ons topprioriteit.”

Bekijk hier het hele verkiezingsprogramma van Lokalen Hoeksche Waard.


Meer over Lokalen Hoeksche Waard ontdekken?

Lokalen Hoeksche Waard gemeente en lokale diensten

Bekijk meer:gemeente en lokale diensten

Dit artikel is een indebuurt verkiezingsspecial, dit keer in samenwerking met Lokalen Hoeksche Waard.

adv.