Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De eerste week van burgemeester van Hemmen: ‘Memorabel is een understatement’

Door Rosanne Buitendijk 3 april 2020

Je zou deze week maar begonnen zijn aan een nieuwe baan. Anderhalve meter afstand houden, nauwelijks collega’s in de buurt: knap lastig om dan ingewerkt te worden. Burgemeester Bram van Hemmen weet er ook alles van. Hij begon deze week als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de Hoeksche Waard.

Hoe was uw eerste week in de Hoeksche Waard?

“Het is een raar proces. Ik heb gewerkt vanuit een bijna leeg gemeentehuis en vooral heel veel digitale afspraken gehad. Ik probeer mensen via een computerscherm te leren kennen. Maar het is ook een warm welkom. Ik heb zoveel bloemen gekregen dat we thuis zelfs vazen tekort komen. En heel weinig hadden we er niet hoor.”

Wat zijn nu dingen die een nieuwe burgemeester als eerste oppakt?

“Tja, het is natuurlijk heel veel corona wat de klok slaat. Ik heb mijn medeleven betuigd aan een zwaar getroffen kerk. Met de voorzitters van oranjeverenigingen heb ik een Skype belafspraak gehad om hen een hart onder de riem te steken. Hopelijk lukt het om een coronaproof Koningsdag te organiseren. Verder heb ik een online collegevergadering gevoerd en lag mijn social media gebruik een stuk hoger dan gemiddeld. Zeker nu is dat een waardevolle manier om contact te hebben, al heb ik natuurlijk liever écht persoonlijk contact.”

Lukt het om de Hoeksche Waard te leren kennen?

“Ik zou het liefst elke dag naar een andere plek gaan om te wandelen en de Hoeksche Waard nog beter te leren kennen. Dat is nu even wat lastiger. Wat dan wel bijzonder aan deze tijd is, is dat creativiteit los komt. Zo ga ik volgende week via WhatsApp videobellen met Hoeksche Waarders om kennis te maken. Daar kun je je nog voor aanmelden.*

Al met al een memorabele week dus?

Lacht hard: “Memorabel is een understatement.”

*Op woensdag 8 en donderdag 9 april tussen 20.00 en 21.00 uur gaat burgemeester Bram van Hemmen met inwoners in gesprek via WhatsApp videobellen. Wil jij kennismaken met de burgemeester? Meld je dan aan, bijvoorbeeld samen met twee buren, clubgenoten of andere kennissen uit uw dorp. De burgemeester maakt dan een WhatsApp-groep aan en start een videogesprek. Waarschijnlijk lukt het niet om iedereen die zich aanmeldt te spreken. Daarom wordt er uit ieder dorp en buurtschap een groepje kiezen. Aanmelden kan via [email protected].

Lees ook:

5x bij deze lokale kwekers en marktkoopmannen haal je nu verse boodschappen

Verschillende bedrijven en kwekers bieden hun verse groenten, fruit en bloemen aan huis aan. Omdat b...

Niet goedkoop, wel mooi: 5x wonen aan het water in de Hoeksche Waard

Als wonen aan het water je droom is, hebben we goed nieuws. Er staan in de Hoeksche Waard flink wat ...

Wauw! Zo zag de week eruit door de ogen van fotograaf Jeffrey

Fotograaf Jeffrey Groeneweg zette afgelopen week elke ochtend héél vroeg zijn wekker om ons op een m...

Meer over

Gemeente

adv.