Bij Eetse Klaaswaal eet je op één avond rustig 14 gerechten

Aangeboden door Eetse 3 november 2018

“Hollanders houden van carpaccio. Bijna iedereen die bij ons komt eten, bestelt de carpaccio. Soms zelfs meerdere keren op één avond.” Chang en Guo van restaurant Eetse in Klaaswaal vinden het een mooi verhaal. Er staan 90 gerechten op de menukaart, maar het is duidelijk wat de grote hit is. Het restaurant bestaat een half jaar, hóóg tijd om kennis te maken!

Als je bij Eetse gaat eten, werkt het zo: je kiest voor à la carte, of zoals de meesten voor all you can eat. Met 90 gerechten op de menukaart is dat zeker geen slecht idee. Per ronde kun je per persoon twee gerechten bestellen, plus extra’s zoals friet, rijst of salade. Je vult op een bestellijst in wat je wilt hebben en zodra het klaar is, staat het voor je neus.

Veel gerechten

De formule slaat lekker aan in de Hoeksche Waard. “Er wordt veel gegeten. Soms doen mensen wel zeven rondes. Dan heb je dus veertien tot zestien gerechten gegeten. Maar meestal is het minder: drie of vier rondes gemiddeld,” vertelt Chang. Bij Eetse hoef je nooit lang te wachten op je eten en zit je toch rustig een hele avond aan tafel. Op zaterdag zit het restaurant meestal bomvol: dan moeten er regelmatig mensen teleurgesteld worden. Op andere dagen heb je meer geluk als je op de bonnefooi binnenkomt.

Duizend man

Wij kijken onze ogen uit in het restaurant dat door Chang en haar man Guo flink onderhanden is genomen. Er zijn verschillende hoeken, die allemaal weer een eigen stijl hebben. Een groot restaurant, vinden wij. “Vind je?” lacht Chang. “We hebben plek voor 250 gasten. We hebben hiervoor restaurants in Amsterdam en Aalsmeer gehad waar we plek hadden voor duizend man!”

Tekst gaat onder de foto’s verder

restaurant-eetse-klaaswaal-collage

Specialiteiten

In de keuken staan een stuk of zes, zeven koks te koken. Iedereen heeft zijn specialiteit. Dat moet ook wel. De kaart gaat van sushi en spaghetti tot steaks en Pekingeend. Niemand kan álles even lekker klaar maken. “Daarom doet ieder waar hij het beste in is,” zegt Guo, die zelf ook in de keuken staat.

Lekkerder dan sushi in de stad

Die uitgebreide kaart is trouwens best handig als je gaat eten met mensen die niet zoveel lusten. Er staat altijd wel iets op wat ze zeker lekker vinden. “Er komen ook veel families bij ons eten. Bij kinderen zijn de poffertjes favoriet. En veel jonge mensen vinden onze Dragon Roll veel lekkerder dan bij de ketens in de stad.” Er mag dan veel op het menu staan, dat mag niet afdoen aan de kwaliteit van elk gerecht. “Kwaliteit staat voorop,” zegt Guo. “We selecteren streng. Ons vlees moet bijvoorbeeld altijd van een heel goede kwaliteit zijn. En verder is het het geheim van chef, haha.”

Gratis koffie

In november en december is Eetse elke dag in de week open. Je kunt er trouwens sinds kort ook afhalen. Zaal huren? Kan ook. En nog meer leuks: Met de HoekscheWaardPas krijg je op doordeweekse dagen een gratis koffie na het diner.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Eetse. Meer over Eetse ontdekken?

Eetse all you can eat

Nu gesloten12:00 - 22:30

Rijksstraatweg 30, Klaaswaal

Bekijk meer:all you can eat

Lees ook:

Smullen maar! 6x all you can eat in de Hoeksche Waard

Je bord vol gooien met een hoop lekkers voor een vaste prijs. We zitten allemaal weleens in een all ...

adv.