Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met meerdere personen op het terras: hier moet je aan denken

Door Carin van der Meij 4 juni 2020

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in de Hoeksche Waard weer open is, gaan veel Hoeksche Waarders het terras op. Er zijn wel wat regels waar je je aan moet houden tijdens een terrasbezoek. Omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, nog even een opfriscursus:

Als je met zijn tweeën bent, hoef je geen anderhalve meter afstand te houden. Ook voor personen uit één huishouden geldt de anderhalve meter regel niet.

Uitzondering voor huishoudens en tweetallen

Op het terras wordt pas vanaf drie personen gecontroleerd, laat de vereniging Koninklijke Horeca Nederland weten. Kom je met drie personen die niet bij één huishouden horen? Tja, dan moet je dus wel anderhalve meter afstand houden.

Op het terras geldt trouwens ook het maximum aantal van dertig gasten niet. Als ze genoeg plek hebben en er anderhalve meter afstand tussen de tafels aangehouden kan worden, mag een horecabaas op het terras meer dan dertig gasten ontvangen. Er zit ook geen limiet op met hoeveel mensen jij naar het terras mag. Als je met zijn twaalven komt, en is er genoeg plek – met anderhalve meter afstand tussen jullie – dan kan dat.

Op de bon

Kun je een boete krijgen wanneer je toch met meer dan drie personen – die geen huishouden vormen – op het terras (te) dicht bij elkaar zit? Dat kan, maar de kans is klein. De eerste verantwoordelijkheid ligt bij de horeca-ondernemer. Hij of zij moet de klanten erop aanspreken. Loopt het uit de hand? Dan kan de uitbater de politie bellen en riskeer je een boete.

Lees ook:

De Hoeksche Waardse terrassen zijn weer open en zo ziet dat eruit

Het beeld op veel plekken in de Hoeksche Waardse was gisteren voor het eerst sinds maanden weer als ...

Toen in: plekken waar je vroeger mocht roken

Roken in een restaurant of op kantoor: je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar vroeger was ...

Hoeksche Waardse horeca coronaproof? Zo ziet dat eruit!

Nog heel even geduld en dan is het zover: op maandag 1 juni om klokslag 12.00 uur mogen horecazaken ...

Mag dat: voor de deur je auto wassen?

Misschien rijd je de laatste tijd niet veel met je bolide, smerig wordt ‘ie heus wel! Denk aan al di...

adv.