Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Met deze tips van Aan de Kant bak jij voortaan zalm als een topchef

Aangeboden door Aan de Kant 14 januari 2020

Wil je wat vaker vis eten, maar heb je geen idee welke vissoort je moet kiezen? Of kijk je op tegen het bereiden ervan? Visspeciaalzaak Aan de Kant maakt het je makkelijk. Elke maand hebben ze namelijk een vis van de maand, met bijbehorend recept. Deze maand een populaire allemansvriend, die echt niet zo moeilijk klaar te maken is als je misschien denkt: zalm.

“Zalm is één van de meest gegeten vissoorten in Nederland”, vertelt Jannie van Aan de Kant. “Het is een mooie elegante vis en door zijn kleur goed te herkennen. Het is vis die rijk is aan gezonde vetten, die beschermen tegen hart- en vaatziekten. Omega-3 bijvoorbeeld.” Wil je weten hoe je die zalm nu perfect bakt? Jannie heeft een paar gouden bereidingstips voor je.

[Tekst gaat verder onder de foto]

Aan de Kant - Zalm
Beeld: Huy Phan, Pexels

Op de huid

Je hoeft geen Herman den Blijker te heten om lekkere vis op tafel te zetten. Jannie: “Het begint al met het kopen van de vis. In het geval van zalm moet je goed op te kleur letten. Hoe witter, hoe vetter, hoe beter. Koop en bak hem op de huid: dit beschermt de vis tijdens het bakken.”

Niet bewegen

“Eénmaal in de pan geldt dat de zalm stil moet blijven liggen”, weet Jannie. “Beweeg hem niet heen en weer, want dan verliest de zalm warmte. Houd daarnaast goed de kleur in de gaten. Zodra je de kleur lichter ziet worden, is dat een teken dat hij gaar begint te worden.”

Op tijd het gas uit

En nu komt het, de gouden tip: “Zodra de garing halverwege is, draai je het gas uit. Veel mensen maken namelijk de fout dat ze de zalm te lang bakken. Zelfs mij overkomt dat nog wel eens”, zegt Jannie. Bonustip: “Keer dan de zalm om. Het vet is nog heet genoeg om de zalm kort te laten doorgaren. Dan benut je ook nog eens de restwarmte van de pan en gaart de zalm ook nog eens mooi naar het midden toe.”

Meer tips? Ga langs bij Aan de Kant en houd zeker ook hun website en Facebookpagina goed in de gaten. Het zalmrecept vind je hier: zalm ‘Wellington’. Eet smakelijk!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aan de Kant. Meer over Aan de Kant ontdekken?

Aan de Kant viswinkels

Geopend08:30 - 18:00

Molendijk 20, Oud-Beijerland

Bekijk meer:viswinkels

adv.