Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoeksche Waardse horeca coronaproof? Zo ziet dat eruit!

Door Rosanne Buitendijk 30 mei 2020

Nog heel even geduld en dan is het zover: op maandag 1 juni om klokslag 12.00 uur mogen horecazaken weer open. Hoeksche Waardse ondernemers staan te popelen om weer gasten te ontvangen, maar dat is soms makkelijk gezegd dan gedaan. Want de anderhalve meter maatregel naleven, dat vraagt wat creativiteit en aanpassingen. “Het spontane is er wel af. Je kunt niet zomaar aankomen en neerploffen.”

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

‘We moeten het van het terras hebben’

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Hoeksche Waardse horecazaken mogen voorlopig hun terras uitbreiden, en wijnbar Vino d’Amigo in Oud-Beijerland maakt daar dankbaar gebruik van. Hoe het eigenaar Peter van Hees de afgelopen weken verging? “Ik kreeg drie tegenslagen tegelijk. De wijnbar mocht niet meer open, de import en distributie van wijnen lag helemaal stil én ik lag zelf drie weken ziek op bed. Gelukkig gaat het nu wert goed en gaan de zaken weer beginnen.  Eigenlijk had ik op dit moment in Italië moeten zitten. Ik had een afspraak staan bij een wijnhuis. Dat soort dingen doe ik nu via Zoom. Ik heb er zin in om weer te beginnen en gasten te ontvangen. We hebben alles uitgemeten en buiten aardig wat zitplekken kunnen creëren. Gelukkig, want binnen kan ik met de anderhalve meter maatregel bijna niemand kwijt. Komende tijd moet ik het echt van het terras hebben.”

Ook al mag de horeca vanaf maandag weer open, Vino d’Amigo houdt vast aan de normale openingstijden en is daarom vanaf donderdag pas weer open voor publiek. “Je kunt het maar één keer goed doen. Laat eerst onze collega-horecazaken maar wat omzet draaien.”


Meer over Vino D’Amigo ontdekken?

Vino D’Amigo wijnbars

Vandaag gesloten

Marktplein 6, Oud-Beijerland

Bekijk meer:wijnbars

Leeg hè?

Foto: indebuurt Hoeksche Waard

Bij de Heeren van Beijerland ziet het altijd volle terras er bijna vreemd uit, met al die lege plekken. Eigenaar Jan van Hee denkt er het zijne van. Hij heeft er zin in om zijn gasten weer te ontvangen, maar van alle regeltjes wordt hij zacht gezegd niet vrolijk. “Wennen zullen we waarschijnlijk nooit, maar dit is wat het is voorlopig. We hopen op veel begrip van alle kanten en een snelle versoepeling van deze bijna niet te hanteren regels. Het spontane is er wel af. Je kunt niet zomaar aankomen en neerploffen.”


Meer over Heeren van Beijerland ontdekken?

Heeren van Beijerland restaurants en horeca

Geopend09:30 - 00:00

Marktplein 2, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

Schotten tussen de tafels

Bij Restaurant ’t Land van Wale in Heinenoord moeten ze het juist niet hebben van het terras. Daarom is er heel veel aandacht besteed aan het coronaproof maken van het interieur. Zo staan er tussen de tafels schotten met brandwerend plexie folie en kun je bij binnenkomst je handen schoonmaken met desinfectiemiddel met een voetpedaal. Het is tijd om een hoofdstuk af te sluiten, vindt eigenaar Jeroen van der Sluijs. Na de bezorgdrukte, gaan ze bij ’t Land van Wale nu weer focussen op wat ze het liefste doen: een restaurant runnen.


Meer over ‘T Land van Wale ontdekken?

‘T Land van Wale restaurants en horeca

Geopend11:00 - 01:00

Hofweg 1, Heinenoord

Bekijk meer:restaurants en horeca

Restaurant Aqui

Afbeelding: Google Streetview

Ook tapasrestaurant Aqui heeft geen terras en moet het dus echt met de helft minder tafels doen. “We hebben nu acht tafels waar onze gasten kunnen zitten. Bij elke tafel hebben we een extra tafeltje er bij gezet, zodat de bediening daar het eten op kan serveren. We hebben er veel zin in, maar natuurlijk is het ook spannend hoe het zal gaan,” vertelt medewerkster Nicolien. Normaal is Aqui gesloten op maandag, maar op tweede pinksterdag gaan de deuren toch open.

Aqui begon direct nadat de horeca dicht moest met afhalen en gaat daar ook komende tijd voorlopig nog even mee door. “We hebben zelfs een gipswandje geplaatst, zodat we het restaurant en de afhaal goed kunnen scheiden. Zo kunnen we mensen die het toch spannend vinden om uit eten te gaan, toch tegemoet komen. We hebben gelukkig al aardig wat reserveringen binnen, maar we merken ook dat sommigen het even aankijken.” Mocht je trek hebben in tapas, dan zijn er volgende week nog wel wat plekken vrij. Op vrijdag en zaterdag werkt Aqui met een ‘vroege vogels shift’ van 17.00 tot 19.00 uur. Vanaf 19.30 uur start de tweede shift van de avond. Op donderdag en zondag kun je reserveren voor welke tijd je maar wilt.


Meer over Aqui Tapas ontdekken?

Aqui Tapas restaurants en horeca

Gesloten17:00 - 00:00

Voorstraat 47, Numansdorp

Bekijk meer:restaurants en horeca

Koffie drinken tijdens het winkelen

Behalve de ‘gewone’ restaurants en terrassen, mogen ook de horecapunten in winkels weer open. Zo kun je weer een kop koffie drinken als je gaat shoppen bij Konijnendijk Mode in Zuid-Beijerland, want grand café The Ritz gaat vanaf 2 juni weer open. Ook bij Intratuin gaat het restaurant weer open. De tafels staan alvast een flink stuk uit elkaar, de aankleding volgt nog.

Ook de koffiehoeken bij de Hema in Oud-Beijerland en Puttershoek waren al open voor afhaal, maar vanaf dinsdag kun je er ook weer zitten. Al staan er natuurlijk wel wat minder tafels. In Puttershoek worden schermen tussen de tafels geplaatst.

Lees ook:

el toro oud-beijerland tapas

Olé! Emar en Jelte openden na de lockdown een nieuwe Spaanse tapasbar in Oud-Beijerland

Sinds de horeca op 1 juni weer open is, heeft Oud-Beijerland er een nieuw restaurant bij. Smook-eige...
bloemenpluktuin-zelf-bloemen-plukken-mookhoek

Deze Hoeksche Waardse plekken openen weer voor publiek

Langzaam gaat er weer steeds meer open in de Hoeksche Waard. Dat je vanaf 1 juni weer naar de horeca...

Joe opent 1 juni een café: ‘De timing leek perfect met het EK en Olympische Spelen in de zomer’

Joe van Gils is pas 22 maar mag zich straks de jongste kroegbaas in de Hoeksche Waard noemen. In het...

Zo check je thuis hoe druk het is in in de winkelstraat of bij de bouwmarkt

Stel: je hebt iets nodig van de bakker, Hema of Gamma. Toch twijfel je om te gaan, want het kan zoma...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.