Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het allerlekkerste op de kaart bij Lust Wijn & Spijs? ‘Onze burger. En de kroketten én ons stoofvlees!’

Aangeboden door Lust Wijn & Spijs 12 september 2019

Tja, het is natuurlijk bijna onmogelijk om een restauranteigenaar naar het állerlekkerste gerecht van de eigen kaart te vragen. Net alsof je aan een moeder vraagt wie haar lievelingskind is. Dus toen we het Linda van Lust, Wijn & Spijs vroegen kregen we niet één antwoord, maar een hele rij. 

Een jaar geleden kreeg Linda de sleutel van het restaurant aan de Voorstraat in Numansdorp. Lust Wijn & Spijs begon met lunch en alleen diner in het weekend. Sinds april kun je er nu ook doordeweeks dineren. Linda en chefkok Githa houden niet van het gangbare en zijn voorstanders van gerechten die niet op elke menukaart in het land staan. Maar die wel gewoon lekker én toegankelijk zijn. Linda: “Ik wil echt wel de lekkerste biefstuk van de Hoeksche Waard serveren, maar bij ons mag ‘ie niet voor 30 euro op de kaart staan. Het moet wel leuk blijven.”

lust wijn spijs restaurant
Linda en Githa van Lust Wijn & Spijs in Numansdorp

De allerlekkerste hamburger

Natuurlijk staan er wel wat gangbare gerechten op de kaart, zoals biefstuk en saté. “Daar wordt nou eenmaal ook om gevraagd,” zegt Linda. Maar je eet er ook de allerlekkerste kroketten van Holtkamp, het stoofvlees vliegt er zelfs hoogzomer doorheen en ook de mosselen waren deze zomer een grote favoriet. Onderschat ook de burgers niet. Linda: “Ik vond de burger van Tapperij Nr. 32 dat eerst hier verderop zat, altijd súper lekker. Dus toen Robin met de Tapperij stopte, heb ik gevraagd of wij de burger op de kaart mochten zetten. Dat mocht gelukkig. Wij noemden ‘m Burger Nr.32 en maakten ook onze eigen burger, Burger nr. 15. We veranderen de ingrediënten regelmatig, maar het is hoe dan ook één van de lekkerste burgers ooit.”

Dertig speciaalbieren

Bij al dat lekkere eten kun je natuurlijk ook genoeg lekkers drinken. Linda: “We hebben intussen meer dan dertig speciaalbieren, cocktails, gin tonics, heerlijke wijnen die ik zelf in Spanje heb ingekocht. Dus ook voor een high wine, high beer of high gin kun je bij ons terecht.”

Vanaf 1 oktober gaat de nieuwe menukaart van Lust, Wijn en Spijs in.


Meer over Lust Wijn & Spijs ontdekken?

Lust Wijn & Spijs restaurants en horeca

Geopend12:00 - 21:00

Voorstraat 15, Numansdorp

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.