Wij proefden het verrassingsmenu van Natuurlijk aan het Spui en zo smaakte het

Aangeboden door Natuurlijk! aan het Spui 23 januari 2019

Ha! Als je ons uitnodigt om te komen eten, zeggen we natuurlijk geen nee. We zaten al eens een heerlijke middag bij Natuurlijk! aan het Spui op het terras, maar nu werd ons een heerlijk menu binnen bij het knapperende haardvuur beloofd. Redacteur Rosanne nam haar moeder mee en dit is hoe het er aan toeging.

Hoeveel lekkers er ook op de kaart van Natuurlijk! aan het Spui staat, laten we die toch links liggen. We gaan namelijk voor het driegangen verrassingsmenu. We lusten alles, dus kom maar op met de verrassingen.

Het begin

We zitten nog maar net met een witte wijn voor onze neus of gastheer Gino komt al aanlopen met wat lekkers op het dienblad. “Dit is niet de eerste gang hoor,” knipoogt hij. Nee, eerst krijgen we een amuse van stoofpeer en Franse kaas. Lekker! En op voor je het weet.

Gelukkig volgt er nog meer. Terwijl we het er over eens zijn dat de Soave die Gino ons aanraadde echt heel goed smaakt, komt ons voorgerecht in zicht. Zien we daar carpaccio? Ja, maar geen standaardcarpaccio. We krijgen een bietencarpaccio met spekjes, geitenkaas en truffelmayonaise. En hoewel we daar misschien niet gelijk zelf voor hadden gekozen, is dit echt een heerlijk gerecht. De bieten zijn zoet en zacht, maar worden perfect in balans gebracht door het pittige van de spekjes en geitenkaas. De borden mogen bijna brandschoon weer terug naar de keuken.

“Ja, je wordt inderdaad écht verrast met dit menu,” beaamt Gino als hij weer aan onze tafel verschijnt. “Laatst hadden we een dame die eigenlijk alle hoofdingrediënten niet zou lusten, maar ze heeft van alle gerechten genóten.”

Lekker visje

Onze wijnglazen zijn inmiddels leeg. “Heb je zin in een wijn die perfect bij het hoofdgerecht past?” vraagt Gino. Nou, zeker weten. Het wordt een Gewurztraminer, een witte wijn van een Duitse druivensoort die in Zuid-Frankrijk wordt verbouwd door een Engels stel. Ben je er nog bij? Omdat de druivensoort in het warme Frankrijk groeit, is de smaak een stuk voller dan de op en top Duitse variant. En laat dat nou heel goed matchen met de heilbotfilet van het hoofdgerecht.

De heilbot komt natuurlijk niet alleen: hij wordt geserveerd met beurre blanc, kappertjes, een moes van paprika, pompoencrème en een aardappeltaartje. Het is zacht, romig, zoet en wederom zó lekker. Netjes je bord leegeten is echt geen moeilijke opgave hier.

Het nagerecht

Of het dessert al mag komen, of dat we liever nog even wachten? Nou, we hebben geen haast en we zitten wel lekker, dus wacht nog maar even. Kunnen wij ondertussen nog eens goed rondkijken. Achter ons zit een Spaanstalig gezelschap, naast ons een opa met twee kleinzonen, even verderop een grote familie, een jong gezin vertrekt net. We gluren in de keuken waar we de koks druk in de weer zien. En al zitten we niet naast de haard, het is toch gezellig dat ‘ie brandt, zo in het midden van het restaurant.

Precies als we er aan toe zijn, komen de desserts onze kant op. We mogen het best een exclusief dessert noemen: dit eet je hier namelijk écht niet het hele jaar door. Maar we waren dan ook aan het einde van het jaar bij Natuurlijk aan het Spui, dat verklaart een hoop. We krijgen een huisgemaakte oliebol met Zwitserse room en marsepeinijs. Mogen we nog een keer zeggen dat het heel lekker was?

Precies goed

En dan lusten we ook nog wel een koffie toe. We hebben heerlijk gegeten, precies genoeg ook. We gaan niet met honger naar huis en gelukkig ook niet met zo’n gevoel dat je uit elkaar ploft. Wil je het zelf ook eens proberen? Via de oranje button onder dit artikel kun je reserveren bij Natuurlijk! aan het Spui. In januari en februari krijg je €5 korting op de verrassingsmenu’s. Je kunt namelijk ook nog voor 4- of 5-gangen gaan. Lekker!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Natuurlijk! aan het Spui. Meer over Natuurlijk! aan het Spui ontdekken?

Natuurlijk! aan het Spui restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 23:00

Spuidijk 2d, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

adv.