Deze Hoeksche Waardse bedrijven gaan voedselverspilling tegen met een app

Door Rosanne Buitendijk 25 april 2019

Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Hartstikke zonde. Too Good To Go wil een einde te maken aan voedselverspilling. Dat kan ook gewoon in de Hoeksche Waard. We leggen uit hoe het werkt. 

Elke dag bieden diverse winkels en horecazaken producten aan die nog prima te eten zijn, maar niet meer verkocht mogen worden. Bijvoorbeeld omdat de belegde broodjes morgen wat taaier zijn of de sla wat slap. Met de app van Too Good To Go kun je bij een aantal Hoeksche Waardse ondernemers een Magic Box bestellen. Je weet van tevoren nooit wat je krijgt en dat maakt het bestellen elke keer weer een verrassing.

Tekst gaat verder onder de foto.

Magic Box

Via de app koop je een bon van een winkel die eten over heeft. Die bon kan je inwisselen bij die winkel voor een Magic Box. Omdat er verschillende zaken zijn die meedoen en allemaal hun eigen openingstijden hanteren, kan het bijvoorbeeld zijn dat bij de ene winkel de box om drie uur ’s middags en de andere pas om half 9 ’s avonds opgehaald kan worden. De boxen verschillen in prijs van een euro of drie tot ongeveer vijf euro.

En wie doen er mee?

In de grotere steden is Too Good To Go al een begrip. Langzaamaan sluiten er ook steeds meer lokale bedrijven zich aan. In de Hoeksche Waard heeft Bakkerij Bas Boender zich met alle filialen aangemeld. Sinds deze week kun je ook terecht bij Jumbo van der Hoek in ‘s-Gravendeel en bij de Deli2go bij het Shell tankstation langs de A29 ter hoogte van Numansdorp kun je een box met broodjes of repen ophalen. Hopelijk volgen er snel meer Hoeksche Waardse bedrijven.


Meer over Bakkerij Boender ontdekken?

Bakkerij Boender bakkers

Vandaag gesloten

Oost-Voorstraat 102, Oud-Beijerland

Bekijk meer:bakkers

Meer over Jumbo (‘s-Gravendeel) ontdekken?

Jumbo (‘s-Gravendeel) boodschappen

Vandaag gesloten

Kerkstraat 37 , 's-Gravendeel

Bekijk meer:boodschappen

Lees ook:

aldi-supermarkt-oud-beijerland-vernieuwd-verhuisd-zoomwijck

5x Online boodschappen doen in de Hoeksche Waard

Soms komen we  tijd tekort om boodschappen te doen. Werken, sporten, muziekles, kinderen op bed legg...

Boodschappen doen bij de boer: 7 fijne boerderijwinkels

Martin de Ruiter gaat nú zijn groenten zaaien zodat jij ze straks kunt oogsten

adv.