Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze Hoeksche Waardse bedrijven kun je met Too Good to Go goedkope maaltijden ophalen

Door Rosanne Buitendijk 11 juli 2019

Ieder jaar wordt wereldwijd een derde van al het geproduceerde voedsel weggegooid. Hartstikke zonde. Too Good To Go wil een einde te maken aan voedselverspilling. Dat kan ook gewoon in de Hoeksche Waard. Steeds meer bedrijven melden zich aan.

Elke dag bieden diverse winkels en horecazaken producten aan die nog prima te eten zijn, maar niet meer verkocht mogen worden. Bijvoorbeeld omdat de belegde broodjes morgen wat taaier zijn of de sla wat slap. Met de app van Too Good To Go kun je bij een aantal Hoeksche Waardse ondernemers een Magic Box bestellen. Je weet van tevoren nooit wat je krijgt en dat maakt het bestellen elke keer weer een verrassing.

Tekst gaat verder onder de foto.

Magic Box

Via de app koop je een bon van een winkel die eten over heeft. Die bon kan je inwisselen bij die winkel voor een Magic Box. Omdat er verschillende zaken zijn die meedoen en allemaal hun eigen openingstijden hanteren, kan het bijvoorbeeld zijn dat bij de ene winkel de box om drie uur ’s middags en de andere pas om half 9 ’s avonds opgehaald kan worden. De boxen verschillen in prijs van een euro of drie tot ongeveer vijf euro.

En wie doen er mee?

In de Hoeksche Waard doen verschillende bakkers, supermarkten en horecazaken mee. Je moet er meestal wel snel bij zijn. Zo kun je terecht bij Bakker de Koning in Puttershoek en ‘s-Gravendeel en ook bakkerij Bas Boender heeft zich met alle filialen aangemeld.

Goedkoop boodschappen ophalen? Via Too good to Go kun je terecht bij Jumbo van der Hoek in ‘s-Gravendeel, bij Albert Heijn ‘s-Gravendeel en Albert Heijn Zuid-Beijerland.

Er doen ook horecazaken mee. Zo kun je bij de Buitensluis (Alerimus) in Numansdorp een volwaardig éénpersoonsmaaltijd ophalen. “Geen typische ouderenmaaltijd, reken maar dat onze koks heerlijk kunnen koken,” belooft Eveline Schelling. Verder doet Chinees afhaalrestaurant Ho-May! in Klaaswaal mee en bij de Deli2go bij het Shell tankstation langs de A29 ter hoogte van Numansdorp kun je regelmatig een box met broodjes of repen ophalen.

Lees ook:

6x Online boodschappen doen in de Hoeksche Waard

Geen zin om in deze tijd een supermarkt in te gaan? Gelukkig hoeft dat ook echt niet: er zijn in de ...
biologische-boerderij-landzicht

Boodschappen doen bij de boer: 7 fijne boerderijwinkels

Wil je je kaas, melk, groenten, vlees en eieren zo vers en puur mogelijk, dan haal je het direct bij...

Deze 3 op en top zomerse producten haal je ook gewoon bij de bakker

Het is zomer! De zon schijnt volop en met deze temperaturen lusten we stiekem elke dag wel een ijsje...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.