Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze cafés zijn zo oud dat je opa er nog een biertje heeft gedronken

Door Rosanne Buitendijk 12 september 2020

Yep, we hebben best wat nieuwe, hippe horecazaken in de Hoeksche Waard, maar vergeet ook de golden oldies niet! Deze 5 cafés zijn zo oud, dat de kans groot is dat je opa (of vader) er nog aan de bar heeft gezeten.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Veerhuys in Puttershoek

cafe veerhuys bruine kroeg puttershoek
Cafe ’t Veerhuys in Puttershoek

We beginnen met de meest beroemde: het Veerhuys in Puttershoek, ooit het het café van de vader van schaatslegende Cees Verkerk. Die heeft inmiddels al de leeftijd dat hij best je opa kan zijn, dus kun je nagaan hoeveel jaren hier al biertjes uit de tab komen. De inrichting is dan ook nog steeds zoals je het van een bruine kroeg mag verwachten. Oude Puttershoekers komen nog graag een borreltje te drinken en de iets jongere hangen er in het weekend ook graag in de lampen.


Meer over ’t Veerhuys ontdekken?

’t Veerhuys cafés

Geopend14:00 - 22:00

Oosthavenzijde 1, Puttershoek

Bekijk meer:cafés

Nu is het Café de Haven, je opa kent het als Assenberg

cafe-assenberg-de-vertraging--strijen
Toen het nog Café Assenberg was, ergens in de jaren ’60.

Ook Strijen heeft zo’n klein café aan de haven dat al jarenlang meegaat. Oké, vroeger had je kroegbaas Wimmie en heette het Assenberg, tegenwoordig is het Café de Haven. Een ouderwetse bruine kroeg is het niet meer, en zo druk als vroeger mág het anno 2020 niet meer zijn, maar toch blijft het een gezellig plekje daar in Strijen.


Meer over De Haven ontdekken?

De Haven cafés

Jaagpad 5, Strijen

Bekijk meer:cafés

’t Tonnetje in Numansdorp

Café 't Tonnetje in Numansdorp
Café ’t Tonnetje in Numansdorp

’t Tonnetje is zo’n lekker nostalgisch dorpscafé waar generatie op generatie aan de bar hangt. Vroeger heette het trouwens café Bos, naar de toenmalige eigenaren. Natuurlijk zijn hier door de jaren heen ook de nodige problemen geweest en is er van eigenaar gewisseld, maar niemand wordt rimpelloos oud. ’t Tonnetje was zelfs even een tijdje dicht maar inmiddels is het weer op en top een bruin café met deze nieuwe eigenaren.


Meer over ’t Tonnetje ontdekken?

’t Tonnetje cafés

Geopend12:00 - 22:00

Havenstraat 20 , Numansdorp

Bekijk meer:cafés

De Snabbelaar in Klaaswaal

De snabbelaar Klaaswaal bruine kroeg café
De Snabbelaar hoort bij Klaaswaal.

Ach ja, de Snabbelaar aan de Botjesstraat, de oudste straat van Klaaswaal. Als je hier vaker komt mag je de Snab zeggen. Al kennen de ouderen het waarschijnlijk als de kroeg van Pegels in het Sandersslop, verwijzend naar de uitbaters. Vroeger lag hier gewoon een zandvloer en was menig kind een tikkie bang voor kroegbazin Jaan Pegels. Nu eet je er een lekker sateetje of een daghap en is er regelmatig live muziek.


Meer over De Snabbelaar ontdekken?

De Snabbelaar cafés

Botjesstraat 2, Klaaswaal

Bekijk meer:cafés

Het wapen van Nieuw-Beijerland

Het Wapen van Nieuw-Beijerland omstreeks 1900.
Het Wapen van Nieuw-Beijerland omstreeks 1900.

De geschiedenis van het Wapen van Nieuw-Beijerland gaat ver, ver terug. Zo vonden we deze foto die omstreeks 1900 gemaakt is en waar al met grote letters ‘Cafe’ boven de deur en op het gevelbord staat. Tegenwoordig is het geen plek meer waar je komt om op je klompen te klaverjassen, maar kun je er goed eten en zijn er zelfs hotelkamers. Hoe lang dat nog zo blijft is de vraag: het Wapen staat te koop en het ligt aan de volgende eigenaar of het horeca blijft.


Meer over Het Wapen van Nieuw-Beijerland ontdekken?

Het Wapen van Nieuw-Beijerland cafés

Vandaag gesloten

Spuidijk 13-15, Nieuw-Beijerland

Bekijk meer:cafés
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.