De Hollandse Nieuwe is er weer en dit zijn de lekkerste manieren om ‘m te eten

Aangeboden door Aan de Kant 10 juni 2019

Het lange wachten wordt beloond: woensdag (12 juni) start het nieuwe haringseizoen. Visspeciaalzaak Aan de Kant tipt 4 manieren om van de nieuwe, verse haring te smullen. Dat is namelijk hartstikke lekker en gezond én haring kun je op veel meer manieren eten dan je denkt. 

Haring eten is goed voor je hart en bloedvaten. De vette vis zit namelijk vol vitamines en gezonde onverzadigde vetten. Hoe lekker ook, niet iedereen is er even dol op om een haring bij de staart te pakken en in de keel te laten glijden. Gelukkig hoéf je hem niet zo te eten: je kunt er bijvoorbeeld ook een panini mee beleggen. Dat past helemaal in de ‘Hollandse Nieuwe Stijl’ trend. Bekijk deze vier ideeën maar:

Traditioneel

De traditionele manier moet je toch echt ooit eens proberen. Bij Visspeciaalzaak Aan de Kant krijg je de Hollandse Nieuwe altijd vérs van het mes. Bij de winkel in Oud-Beijerland staat een speciale haringkar, maar de haring is ook te krijgen bij de visverkoopwagen die je op verschillende plekken in de Hoeksche Waard tegenkomt. Je kunt ‘m met of zonder uitjes eten, maar eigenlijk is het bijna zonde om de nieuwe haring met ui te eten. De smaak van de verse haring is namelijk zo verfijnd, dat een scherpe ui dat kan maskeren. Het is maar net wat je lekker vindt!

Foto: Visbureau
Foto: Visbureau
Foto: Visbureau

Haring in pokébowl

Poké bowls zijn hot. In plaats van een bowl te maken met verse zalm, tonijn of garnalen, kun je ook zo’n maaltijdsalade maken met haring. Met wat geroosterde sesamzaadjes, noodles, rode biet, een bosuitje, radijsjes, een vel sushi nori, edamame bonen én natuurlijk Hollandse Nieuwe, heb je een heerlijke maaltijd.

Taco met haring

Een taco met avocado en haring? Lekker! Maak zelf guacamole met avocado, citroensap, een bosuitje en zure room. Maak ook zelf een salade met veldsla, tomaat, avocado, bosui, koriander, olijfolie en citroensap. Vul de taco met de guacamole en salade en leg de verse haring daar bovenop. Eet smakelijk!

Panini met haring

Met panini’s die je zelf kunt afbakken, maak je een heerlijke haring lunch! Maak zelf pesto met basilicum, knoflook, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout. Roer de pesto door een schep mayonaise. Bak de panini’s af, besmeer met pesto en leg daar lekker veel sla op. Daarboven op leg je twee halve haringen. Verdeel nog wat rode ui en blokjes tomaat erover en voilà, klaar is je broodje!

Trek in haring gekregen? De openingstijden van de winkel en wanneer de visverkoopwagen van Aan de Kant bij jou in de buurt is, zie je hieronder. De haringkenners van Aan de Kant kunnen je trouwens nog veel meer receptideeën geven.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Aan de Kant. Meer over Aan de Kant ontdekken?

Aan de Kant viswinkels

Nu gesloten08:30 - 18:00

Molendijk 20, Oud-Beijerland

Bekijk meer:viswinkels

adv.