Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij deze nieuwe vleesspeciaalzaak koop je pure, grote stukken vlees voor een scherpe prijs

Aangeboden door Vleesz 21 november 2020

Geniet je graag van een goed stuk vlees én het bereiden ervan? Dan hebben we een tip voor je: de nieuwe vleesspeciaalzaak Vleesz, aan de Oostdijk in Oud-Beijerland. Hier vind je vlees zoals je dat nergens anders vindt: puur, onbewerkt en in grote porties. Voor een héél scherpe prijs. 

Vleesz is fonkelnieuw: donderdag 19 november was de opening. Ze verkopen er vlees in de meest pure vorm: onbewerkt en in grote stukken. Van Zuid-Amerikaanse picanha tot uit Nederland afkomstige ossenhaas.

Vleesz - buitenkant
Vleesz zit aan de Oostdijk 43 in Oud-Beijerland. (Foto indebuurt)

Restaurantkwaliteit

Vleesz is opgericht door Fred Kok en Remko Koens, die ook paviljoen De Oude Tol in Oud-Beijerland runnen. “Het idee voor Vleesz ontstond eigenlijk al een jaar geleden, maar kwam door coronatijd in een versnelling terecht”, vertelt Remko. “Nu dat tijdelijk gesloten is, wilden wij mensen toch thuis kunnen laten genieten van vlees van restaurantkwaliteit. Doordat we het samen met enkele andere horecazaken inkopen, kunnen we dit bovendien voor een scherpe prijs leveren.”

Bewust genieten

Remko vervolgt: “Het vlees dat wij verkopen vind je niet in de supermarkt. Het gaat namelijk om de zogeheten technische delen. Grote stukken vanaf 800 gram, nog niet in kleinere porties verdeeld. Dit vlees is vacuüm verpakt en behoudt hierdoor zijn smaak en puurheid. En de houdbaarheidsdatum is veel beter: je kunt het vaak wel een maand in de koeling bewaren.”

Dat je het vlees zelf moet snijden, heeft volgens Remko nog meer voordelen. “Door meer tijd en aandacht te besteden aan het bereiden, ben je je nog bewuster van wat je eet en kun je hier meer van genieten. En je bepaalt zelf hoe groot de porties zijn die je eet. Je hoeft het vlees bovendien niet in één keer op de eten. Je kunt de kleinere stukken prima invriezen en nóg langer bewaren.”

 

Binnen- en buitenlands vlees

Het assortiment van Vleesz bestaat uit vlees uit binnen- en buitenland. “De ossenhaas en entrecote zijn bijvoorbeeld uit Nederland afkomstig”, vertelt Remko. “Daarnaast hebben we bavette en picanha uit Zuid-Amerika en lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. Heel bijzondere vleessoorten waarmee je gegarandeerd complimenten oogst bij de visite.”

Winterbarbecue

Volgens Remko hoef je geen sterrenchef te zijn om dit vlees te kunnen bereiden. “We geven schriftelijke instructies mee en we geven je graag uitleg. Daarnaast kun je op internet tegenwoordig heel makkelijk kookvideo’s en recepten vinden. Je hoeft ook geen professionele kookuitrusting te hebben, al leent dit vlees zich perfect voor op een Green Egg of Kamado-barbecue. Maar dat hoeft niet. Een goed vleesmees is het belangrijkst.”

Kom proeven!

Loopt het water je inmiddels in de mond en ben je benieuwd hoe dit vlees smaakt? Kom dan vooral langs om te proeven! Er staat namelijk altijd een kok in de zaak, die graag een stukje voor je bereidt.

Wil je een bestelling doen? Je kunt bij Vleesz binnenlopen en je bestelling gelijk meenemen, maar wegens verwachte drukte rond de feestdagen is het slim om vooraf te bestellen. Dat kan telefonisch via 0186-685450. Goed om te weten: op zondag en maandag is Vleesz gesloten. Kijk voor de openingstijden en meer informatie op de site; de oranje knop hieronder brengt je ernaartoe.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Vleesz. Meer over Vleesz ontdekken?

Vleesz boodschappen

Vandaag gesloten

Oostdijk 43, Oud-Beijerland

Bekijk meer:boodschappen

adv.