Wij hebben ons net opgegeven voor het Hoeksch Dictee: doe jij ook mee?

Door Rosanne Buitendijk 2 februari 2019

Best spannend wel: vrijdag 8 februari is het groot Hoeksch Dictee en wij hebben net onze aanmelding verstuurd. Hoe goed of slecht we eigenlijk zijn, vertellen we je natuurlijk volgend weekend. Jij kunt ook nog meedoen en je hoeft niet te vrezen: alleen de top 3 wordt bekend gemaakt.

Niemand hoeft het ooit te weten als jij de slechtste deelnemer zou zijn. De opbrengst van het dictee gaat naar Halte Zomervilla, het huis voor zwaargehandicapte jongeren dat in de kerk in Nieuw-Beijerland wordt gerealiseerd.

Geen ‘gunterweid’ en ‘grôôs’ in dit dictee: het heet dan wel Hoeksch Dictee, maar het zijn gewoon keurige ABN volzinnen die gedicteerd worden. Roelof Hemmen leest voor, jij schrijft ze ouderwets met pen en papier op. Verschillende taalexperts kijken na.

Verdubbelaar

Je kunt je nog aanmelden via [email protected]. Dan ontvang je van een sponsorformulier. Het minimale sponsorbedrag is € 25,-. Dit bedrag komt helemaal ten goede aan Halte Zomervilla. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind heeft beloofd de opbrengst van de avond te verdubbelen.

Het dictee is in het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland. Vanaf 19.00 uur kun je de aula in, om 21.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt. Wij gaan vast ons groene boekje opzoeken.

Lees ook:

Wat zeggen ze nou? Typisch Hoeksche Waardse woorden en hun betekenis

Als je hier niet vandaan komt of de seniorenleeftijd nog láng niet in zicht is, kun je best eens met...

Lijstje! Dit zijn jullie favoriete typisch Hoeksche Waardse woorden en uitspraken

Toen we twee weken geleden een artikel schreven over typisch Hoeksche Waardse woorden en uitspraken ...

Deze BN’ers hebben allemaal iets met de Hoeksche Waard

Dat wij Hoeksche Waarders stuk voor stuk talentjes zijn, weten we allemaal wel. Maar in onze polders...

Meer over

Doen

adv.