Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip! Dit is er allemaal te doen op het Zomerfeest van Boerderij Landzicht

Door Rosanne Buitendijk 21 augustus 2019

Vorig jaar sloegen ze een jaartje over, maar dit jaar is er weer een Zomerfeest bij Biologische Boerderij Landzicht aan de rand van Strijen. En dat is altijd heel leuk! Het Zomerfeest is op zaterdag 31 augustus en dit is er te doen:

Tour over de boerderij

Er zijn de hele dag door rondleidingen over de boerderij, waar echt heel veel te zien is, zoals de bloementuin, groententuin en boomgaard.  Vader en zoon Mees en Floor Visser kunnen je alles vertellen over hoe zij het telen van biologische groenten nou aanpakken – en dat doen ze op zo’n manier dat je aan hun lippen hángt.

Bloemenpluktuin

De bloemenpluktuin bij de boerderij – een bloemenzee van een halve hectare – is niet heel vaak open, maar tijdens het zomerfeest natuurlijk wel. Je krijgt een snoeischaartje mee waarmee je makkelijk de mooiste bloemen voor in jouw eigen veldboeket kunt afknippen.

Workshops

Er zijn verschillende activiteiten en workshops, zoals kennismaken met yoga, een muziekworkshop en workshops wolvilten. Kinderen kunnen als een echte bioloog, in labjas en met schepnetjes, op zoek naar waterdiertjes en die vervolgens onder de microscoop onderzoeken.

Markt

Er is een gezellige biologische markt waar je behalve verse groenten (uiteraard!) ook knapperig brood, Landzicht honing, biokaas en woonaccessoires kunt kopen. Ook kun je er de XXL Boomstamtafels van Bardo Lodder bekijken.

Terras

En natuurlijk kun je op zo’n dag niet zonder wat lekkers te eten en te drinken. Daarom is er een gezellig terras waar je terecht kunt voor koffie, thee of een plantaardige burger van Jack Bean. Bij een feest hoort muziek en daar gaan de The Groovy Gents met hun swingende klanken voor zorgen.

  • Zomerfeest Boerderij Landzicht van 10.00 tot 17.00 uur. Broekseweg 2a, Strijen.

Lees ook:

biologische-boerderij-landzicht

Boodschappen doen bij de boer: 7 fijne boerderijwinkels

Wil je je kaas, melk, groenten, vlees en eieren zo vers en puur mogelijk, dan haal je het direct bij...
vengaboys

Feestje! De Vengaboys komen naar de Feestweek ‘s-Gravendeel

Whoah! We're going to 's-Gravendeel! Ja ja, de organisatie van de 's-Gravendeelse feestweek heeft de...

Open Monumentendag 2019: 8 tips in de Hoeksche Waard die je echt even wilt bekijken

De Hoeksche Waard is een museum van monumenten. En op 14 september openen kerken, molens, musea en v...

Meer over

Doen

adv.