Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze evenementen gaan nu definitief niet door vanwege de coronamaatregelen

Door Ilse Zoutewelle 23 maart 2020

Alle evenementen en samenkomsten in de Hoeksche Waard worden tot 1 juni verboden, óók die met minder dan honderd personen. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat het coronavirus zich nog sneller verspreidt in Nederland. Dit betekent dat er heel veel evenementen in de Hoeksche Waard niet doorgaan. Welke het zijn? We zetten het voor je op een rijtje.

Tour langs de Boer

Vaste prik op Hemelvaartsdag, maar niet in dit gekke jaar: Tour langs de Boer. Het coronavirus zorgt ervoor dat we op donderdag 21 mei niet op bezoek kunnen bij al die leuke boerenbedrijven in de Hoeksche Waard. Jammer!

The Beatles Revival Night

De Praagse coverband The Beatles Revival zouop 4 april de Hoeksche Waard op zijn kop zetten, maar we blijven dus met onze voeten stevig aan de grond. Geen optreden, geen feest, geen Beatles Revival Night in de Eendrachtshoeve.

Alcazar: geen Back to the 60’s & 70’s en Tijdmachine

Het laatste jaar van Alcazar verloopt minder feestelijk dan gedacht. De feesten Back to the 60’s & 70’s (18 april) en de vorige maand aangekondigde Tijdmachine (8 mei) kunnen niet doorgaan.

Ibiza aan de Haven en Ponymarkt Puttershoek

Het zou de eerste keer worden voor de Ibizamarkt van Nezz Events in Puttershoek, maar er gaat een dikke streep door het event op 16 mei. De markt viel strategisch tegelijk met de Puttershoekse ponymarkt, die ook gecanceld is. Schrale troost: vooralsnog ziet het er naar uit dat je de schade kunt inhalen op de Oud-Beijerlande editie van de Ibizamarkt. Die is namelijk op 4 juli 2020.

Klein Frankrijk

De brocante markt Klein Frankrijk zou dit jaar plaatsvinden op 16 mei op het Recreatieoord Binnenmaas, maar ook dat gaat niet door. Er staat nog wel een latere editie op 19 september gepland.  Ook de kofferbakverkoop op zaterdag 5 april gaat niet door. De ‘lente kofferbak’ op zondag 7 juni zou dan de eerste editie van de rommelmarkt zijn.

Foodtruckfestival Toost

Het stond al in onze agenda, maar ook het foodtruckfestival Toost in het Laningpark in Oud-Beijerland kunnen we schrappen. Dit zou van 15 t/m 17 mei zijn.

Nautische Dag Numansdorp

De Nautische Dag in Numansdorp gaat ten onder aan de coronamaatregelen. Geen evenementen tot en met 1 juni, betekent dus ook geen Nautische Dag op 23 mei. Nu vraag je je vast af hoe het zit met de paardenmarkt: die staat gepland op 10 juni en dat is met deze stand van zaken dus aan de veilige kant van de kalender.

Roparun

Vorige week werd al bekend dat de organisatie een streep zette door de Roparun: een flinke tegenvaller voor de vele Hoeksche Waardse teams die zich hadden ingeschreven – om het over de feestelijke doorkomsten in de Hoeksche Waard nog maar niet te hebben. Tot volgend jaar, hopen we dan maar.

Momentum

De grootse theatervoorstelling Momentum (‘‘een cultuurspektakel waar de hele Hoeksche Waard het nog lang over heeft’) wordt met een jaar uitgesteld. De première zou pas op 18 september zijn, maar de voorbereidingen en repetities moesten al in april starten.

Koningsdag

Maandag 27 april wordt een heel andere Koningsdag dan we gewend zijn. Geen optochten, feestelijke markten, feesttenten of Hoeksche Waardse truckersrit. Nee, we houden het bij een oranjetompouche en koekhappen in de achtertuin.

Van zaklopen in tuin tot sjoelen in huiskamer: ideeën gevraagd voor alternatieve Koningsdag 2020

Bevrijdingsdag

Dit jaar moest een heel bijzondere editie worden van Bevrijdingsdag: het is namelijk 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Dat herdenken gaan we zeker doen, alleen valt nog te bezien hoé.

 

Lees ook:

6 x deze dingen deed elke Hoeksche Waarder de afgelopen week

Het is een gekke tijd: scholen zijn dicht, straten zijn leeg en een gezellig hapje en drankje met vr...
corona hoeksche waard

Coronavirus in de Hoeksche Waard: zoveel Hoeksche Waarders liggen in het ziekenhuis [update!]

Het aantal coronabesmettingen in Nederland blijft fors oplopen. Ook in de Hoeksche Waard. Er wordt i...

Maatregelen tegen coronavirus: dit gebeurt er in de Hoeksche Waard

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, worden in ons land maar ook specifiek voor...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

Meer over

Doen Nieuws

adv.