Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stampvolle september! Deze maand volop evenementen in de Hoeksche Waard

Door Jasper van Everdingen 2 september 2019

Dacht je dat augustus dé maand was waarin het eiland barstte van de evenementen en activiteiten? Nou, dan is hier de stampvolle september! Van een foodtruckfestival tot Open Monumentendag en van Sunglow tot Heinenoord Live: dit is er allemaal deze maand in de Hoeksche Waard te doen.

Pagina 1/16
⟵ swipe swipe ⟶

Herfstmarkt Strijen

Op zaterdag 7 september is het weer Herfstmarkt in Strijen. De Boompjesstraat en Kerkstraat zijn weer gevuld met leuke kraampjes waar je gezellig kunt shoppen. Dit jaar wordt de herfstmarkt weer extra feestelijk gevierd. Op het Molenschaer staat een grote feesttent waar het op op vrijdag- en zaterdagavond groot feest is.

Meer daarover lees je hier:

Tino Martin

Say whut?! Tino Martin komt naar Strijen

Wat een feest om in de Hoeksche Waard te wonen. Want heus wel dat artiesten die grote stadions uitve...

Oogstdag

Foto: VVV Hoeksche Waard

De traditionele Oogstdag op Tiengemeten is een dag waar jong en oud zich volop kan vermaken. Er is zaterdag 7 september  tussen 10.00 en 17.00 uur van alles te doen: aardappelen oogsten en mee naar huis nemen, op een huifkar rijden achter een oldtimer tractor, kijken naar het machinaal dorsen en met een vlegel, demonstraties met een wanmolen en een graanmolen, en nog veel meer! Voor kinderen is er zelfs een speciale kinderdorsvlegel, zodat ze kunnen ervaren hoe het was om met de hand te dorsen.

Ook worden op de boerenmarkt bij het Landbouwmuseum in diverse kramen landbouwgerelateerde producten verkocht en vinden ook hier demonstraties plaats. Kinderen kunnen bij de touwslager zelf een springtouw maken. En in het museum zie je hoe van aardappelen chips wordt gebakken en die kun je natuurlijk ook kopen. Er is ook nog een kabouterzolder waar kinderen zich kunnen vermaken. Eén kabouter staat je al bij de pont op te wachten: kabouter Spruiteprak!

Foodtruck festival Pittig en Zoet

foodtruckfestival-oud-beijerland-pittig-en-zoet
Foodtruck festival Pittig en Zoet in Oud-Beijerland. Foto: Centrummanagement Oud-Beijerland

Foodtruckfestivals schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Ook in de Hoeksche Waard kom je ze steeds meer tegen. Zoals komend weekend op zaterdag 7 en zondag 8 september tijdens Foodtruckfestival Pittig en Zoet. Middenin het centrum van Oud-Beijerland draait het met tien tot twaalf foodtrucks en live muziek vooral om lekker eten en gezelligheid. En: de toegang is helemaal gratis en voor niks! Zaterdag begint het festival om 12.00 uur, een dag later om 13.00 uur. Zie we jou dan ook?

Kofferbakverkoop

Foto: Rianne van der Linden

Zoek jij nog een speciaal exemplaar voor je verzameling koffieblikken? Of een antieke kaarsenstandaard? Of misschien vind je het wel gewoon leuk om langs allerlei tweedehandsspullen te struinen. Noteer dan in je agenda de volgende Kofferbakverkoop op recreatieoord Binnenmaas. Die is op zondag 8 september van 09.00 tot 16.00 uur. In en rondom auto’s stallen deelnemers hun verkoopwaar uit. Dit zorgt voor een speelse rommelmarkt met overal verschillende ‘winkeltjes’. Entree is gratis.

Reloading the Nineties

Foto: ANP

Vergeet Dutchglow, onthoud Reloading the Nineties! Dit is de vervanger van het Nederlandstalige muziekfeest dat vaste prik op de avond voor Sunglow werd gehouden. Op de vrijdagavond ga je voortaan terug naar de tijd van DJ Paul Elstak, Captain Jack, 2 Brothers on the 4th Floor, T-Spoon en Party Animals. Op 13 september keer je vanaf 17.00 tot 00.30 uur terug naar de jaren negentig. Klik hier voor de kaartverkoop.

Sunglow

festival sunglow dansen uitgaan feest
Foto: David Calderon

Hou jij wel van een stevig feestje? Op het terrein van recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland kun je op zaterdag 14 september weer helemaal los! Over het festivalterrein aan de waterkant, en dus wederom niet meer op het parkeerterrein, hoor je dan tussen 13.00 en 23.00 uur weer keiharde hardstyle- en hardcoretracks. Onder anderen DJ Paul Elstak en Darkraver zijn er sowieso bij! Jij ook? Tickets zijn hier verkrijgbaar.


Meer over Recreatieoord Binnenmaas ontdekken?

Recreatieoord Binnenmaas zwembaden

Gesloten10:00 - 17:30

Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

Bekijk meer:zwembaden

Open Monumentendag

De voormalige Zadelmakerij in Oud-Beijerland. Foto: Open Monumentendag

De Hoeksche Waard is een museum van monumenten. En op 14 september openen kerken, molens, musea en vele andere historische gebouwen weer hun deuren. Tijdens het jaarlijkse culturele evenement Open Monumentendag kun je van 10.00 tot 17.00 uur eindelijk eens binnen kijken op plekken die anders gesloten zijn.


Meer over Museum Hoeksche Waard ontdekken?

Museum Hoeksche Waard musea

Gesloten13:00 - 17:00

Dorpsstraat 13, Heinenoord

Bekijk meer:musea

Heinenoord Live

Foto: Oranjevereniging Nederland en Oranje

Ook weer zo’n evenement dat de laatste jaren voet aan de grond heeft gekregen in de Hoeksche Waard is Heinenoord Live. Op zaterdag 21 september is al weer de zesde editie van het gratis festival. Van 15.30 tot 22.30 uur is het weer feest op de parkeerplaats tegenover sporthal Tienvoet met onder anderen de bandjes Emily & The Young Ones, Black Cat Bone en 49 Minutes. Tussendoor draait DJ Edward Daroc. Restaurant ’t Land van Wale verzorgt buiten de tent weer lekkere maaltijden.


Meer over ‘T Land van Wale ontdekken?

‘T Land van Wale restaurants en horeca

Gesloten11:00 - 01:00

Hofweg 1, Heinenoord

Bekijk meer:restaurants en horeca

Stampei op de boerderij

Foto: Hoeksche Zuivel

Wat gebeurt er zoal bij een boerderij? Bij melkveebedrijf Commijs in Zwanegat, bekend van de Hoeksche Zuivel, laten ze dat graag zien met allerlei activiteiten. Zo is het op zaterdag 21 september heibel op de boerderij met schapendrijfwedstrijden. Daarnaast is er ook een streekmarkt op het erf en is iedereen vrij om een kijkje te nemen achter de staldeuren. En natuurlijk om te smullen van ambachtelijk schepijs! Het duurt van 10.00 tot 17.00 uur.


Meer over Hoeksche Zuivel ontdekken?

Hoeksche Zuivel boerenbedrijven

Gesloten11:00 - 20:00

Zwanegatsedijk 1a, Maasdam

Bekijk meer:boerenbedrijven

Klein Frankrijk

Brocantemarkt Klein Frankrijk op Recreatieoord Binnenmaas
Brocantemarkt Klein Frankrijk op Recreatieoord Binnenmaas. 

Zilveren onderzetters, antieke theepotten en sierlijke tafeltjes. Dat en nog veel meer leuke spulletjes vind je op zaterdag 21 september weer op de brocantemarkt Klein Frankrijk in Mijnsheerenland. Op het terrein van recreatieoord Binnenmaas kun je in Franse stijl urenlang rondsnuffelen naar goedkope pareltjes, smullen van culinaire versnaperingen en genieten van muziek. Het begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.

Back tot the 80’s & 90’s

Foto: Facebook Alcazar

In het kader van ‘dit wil je niet missen’: het aanstaande muziekfeest Back to the 80’s & 90’s in Alcazar wil je echt niet missen! Het is namelijk een van de laatste feesten in deze voormalige mega-discotheek. Op 27 september heb je dus nog de kans om in Puttershoek oude tijden te herbeleven, voordat het pand volgend jaar tegen de vlakte gaat. Kaarten voor het feest, waarvoor je minimaal 21 jaar oud moet zijn, kosten in de voorverkoop dertien euro, aan de deur zeventien euro. Het feest is van 21.00 tot 03.00 uur. Artiesen die komen optreden zijn Deadline, DJ Ricky Molly en DJ Dennis. PS: Een deel van de opbrengst gaat naar stichting Roparun.

Kaarten zijn hier verkrijgen of bij de voorverkoopadressen: Jumbo in ’s-Gravendeel, Quick Shoes in Strijen, FA Kleis Zilverschoon in Puttershoek, Primera in Oud-Beijerland, Primera en Café ’t Hoekie in Heinenoord, Dreams Flowers in Numansdorp.

Nazomerkriebels

korendijkse-nazomerkriebels
Foto: Korendijkse Nazomerkriebels

De zomer wordt in het westen van de Hoeksche Waard ook dit jaar weer afgesloten met de Korendijkse Nazomerkriebels. Het evenement op de ijsbaan van Piershil vindt op zaterdag 28 september voor de derde keer plaats. Er zijn oldtimers zoals historische tractoren en auto’s, er is live muziek, een braderie, kinderen kunnen hun energie kwijt op een springkussen, hobbel de bobbel op de rug van een pony rijden of ouderwets spijkerbroekhangen. Uiteraard is er ook eten en drinken. De feestdag duurt van 10.00 tot 21.00 uur.

FruitSapDag

fruitsapdag maasdam
Foto: Hoekschewaards Landschap

Zelf appels plukken, zelf sap persen en je eigen appeltaartje bakken: dat kan op zaterdag 28 september weer tijdens de FruitSapDag van het Hoekschewaards Landschap. In Strijen is dan op het boerenerf aan de Ritselaarsdijk 8 de jaarlijkse openbare persdag van appels en peren. Er is een speciale fruitpersmobiel die het fruit tot sap perst. Verder is er een fruitkraam, een speurtocht voor kinderen en kunnen kinderen een plukstok maken om zelf hun appels mee te plukken. Het evenement duurt van 10.00 – 16.00 uur.

Poldermarkt

poldermarkt-mariahoeve
Foto: Maria Hoeve

Vijf keer organiseert landgoed Maria Hoeve in Strijen dit jaar een sfeervolle poldermarkt en op zaterdag 28 september is van 11.00 tot 16.00 uur de vierde editie. Een ambachtelijke markt met puur en vers eten, met meer dan twintig standhouders die je graag meer vertellen over de achtergrond en ingrediënten van deze ‘echte’ producten. En ja, uiteraard mag je dit lekkers zelf aan de Weelsedijk 61 komen proeven. Aan lekkernijen en frisse drankjes is sowieso geen gebrek. Kinderen kunnen zich onder meer laten schminken en op een springkussen uitleven.

Burendag

De jaarlijkse rommelmarkt in het buurtschap Vuurbaken tijdens Burendag. Foto: Els Kraak

Je kan natuurlijk het hele jaar door een bakkie met je buren drinken. Op nationale Burendag wordt jaarlijks door middel van met allerlei activiteiten gestimuleerd om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Zoals in de Wijk van je Leven in Puttershoek. Er is een ochtend- en middagprogramma voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen, met onder meer poppenkast en poffertjes eten. In het buurtschap Vuurbaken wordt voor de tiende keer de rommelmarkt gehouden op het erf van de familie Koenraadt. Ook stalt een Vuurbakenaar zijn oude tractoren uit, is er een koeien springkussen en kunnen kinderen ponyrijden. Burendag is op zaterdag 28 september.

Wijnroute

Wijnroute in Numansdorp

Het is in Numansdorp al bijna niet meer weg te denken: de jaarlijkse Wijnroute. Geen rondleiding langs wijngaarden, maar langs de vele winkels van het dorp. En vooral bedoeld om voor het publiek de drempel te verlagen om eens bij ondernemers binnen te stappen waar je anders niet zo snel zou komen. Op deze avond zijn zij geen verkoper (de kassa blijft immers dicht) maar gastheer. Met speciaal geselecteerde wijnen heten zij je van harte welkom in hun zaken en kun je met een lekker hapje erbij eens ongedwongen rondneuzen wat er allemaal aangeboden wordt. Het evenement is zoals gewoonlijk op de laatste zaterdag van september, dit jaar valt die op de 28ste en duurt van 19.00 tot 22.00 uur.

Lees ook:

Wijnroute 2019: dit is waar en wanneer in Numansdorp de voorverkoop start

Rood of wit? Die vraag stellen de winkeliers in Numansdorp hun klanten ook dit jaar weer tijdens de ...

Open Monumentendag 2019: 8 tips in de Hoeksche Waard die je echt even wilt bekijken

De Hoeksche Waard is een museum van monumenten. En op 14 september openen kerken, molens, musea en v...
nijmegen

Tip: heel de Hoeksche Waard kan naar dit gratis festival

Dans op het strand, ontsnap uit een ME-bus, leer speechen als Obama, schud je heupen los op de muzie...

Eyo Captain Jack! Er is een nieuw 90’s festival in de Hoeksche Waard en deze artiesten ga je daar zien

Het festival Dutchglow dat de laatste jaren bij Recreatieoord Binnenmaas gehouden is, maakt plaats v...
Pagina 1/16
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Hoeksche Waard.

adv.