Leuk voor jonge programmeurs: leer gratis programmeren in de bieb

Dit is een ondernemersbijdrage 26 maart 2019

Dat verwacht je misschien niet: bij de Bibliotheek Hoeksche Waard lopen niet alleen mensen rond die dol zijn op boeken, maar er zijn ook twee dames die álles af weten over programmeren. Dankzij hen kunnen kinderen tussen de 7 en 17 jaar gratis kennis maken met robots en programmeren in de Bibliotheek. Elke maand wordt er een ‘CoderDojo’ gehouden. 

Een wat? CoderDojo’s worden inmiddels wereldwijd gehouden. In een Dojo leren jongeren om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. De Bibliotheek Hoeksche Waard doet dat nu vijf maanden en heeft inmiddels een netwerk van ervaren programmeurs en enthousiaste hobbyisten die de jongeren begeleiden.

Voor jongens én meiden

Of het echt een jongensding is? “Dat valt mee. De jongens zijn in de meerderheid, maar er komen gelukkig ook gewoon meisje op af,” vertelt Xenia van de Bibliotheek. Zij is zelf een van de initiatiefnemers en begeleiders van de CoderDojo.

“Behalve dat het super leuk is om te leren programmeren, ontmoet je er ook leeftijdsgenoten met dezelfde interesses. De deelnemers helpen elkaar, leren van elkaar. Het leert ze om probleem oplossend te denken. En wie weet raken ze zo gemotiveerd dat ze hun beroepskeuze er op af stemmen…,” aldus Xenia.

Eerstvolgende CoderDojo

De CoderDojo wordt gehouden in de Bibliotheek in de Rembrandt (Oud-Beijerland) en is gratis toegankelijk. De club komt maandelijks bij elkaar. Als je een eigen laptop hebt, is het handig om die mee te nemen. Er is maar een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar. De eerstvolgende CoderDojo is op zaterdag 4 mei van 13.45 tot 16.00 uur. Aanmelden kan via deze site. Zorg dat je er op tijd bij bent, want de club is vaak volgeboekt.


Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard bibliotheken

Bekijk meer:bibliotheken

Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard / Oud-Beijerland Rembrandt ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard / Oud-Beijerland Rembrandt bibliotheken

Nu gesloten08:00 - 21:00

Rembrandtplein 1 , Oud-Beijerland

Bekijk meer:bibliotheken

adv.