Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bij Bibliotheek Hoeksche Waard kun je deze toffe webinars (met bekende schrijvers!) volgen

Aangeboden door Bibliotheek Hoeksche Waard 12 november 2020

Zomaar even binnenlopen bij één van de bibliotheken in de Hoeksche Waard om een goed boek uit te zoeken kan door de gedwongen sluiting tijdelijk niet. Maar Bibliotheek Hoeksche Waard zit niet stil! Zo kun je dankzij een bezorg- en afhaalservice nog steeds boeken lezen. Ook zijn er de komende weken verschillende (online) activiteiten. Wij zetten voor je op een rij wat er nog wél mogelijk is.

Allereerst goed nieuws voor boekenliefhebbers: je kunt nog steeds de verrassingstas bestellen. Daarin zitten vier boeken uit een genre naar keuze. Welke boeken dit zijn is een verrassing. De tas kan worden thuisbezorgd maar is ook af te halen op een afgesproken tijd op een van de afhaallocaties (Oud-Beijerland Centrum, ’s-Gravendeel of Klaaswaal). Ook kun je nog steeds boeken reserveren; ook deze kun je vervolgens afhalen of laten bezorgen. Topservice toch?

De activiteitenagenda check je onder de foto!

Bibliotheek Hoeksche Waard juni 2020 - bezorgbus voor verrassingstassen
De bezorgbus waarmee de verrassingstassen worden bezorgd. (Beeld: Bibliotheek Hoeksche Waard)

Hieronder vind je een selectie van de (online) workshops en activiteiten die de komende tijd worden aangeboden. Dingen die nog wél op locatie plaatsvinden, zijn op afspraak. Het aantal deelnemers is in die gevallen beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden. 

12 november: website bouwen voor verenigingen

Ben je lid van een vereniging of stichting waarvan de website gebouwd of vernieuwd moet worden? Volg dan de online workshop ‘Website bouwen voor verenigingen’ op donderdag 12 november, van 19.30 tot 21.30 uur. Tip: bedenk alvast wat je wilt bereiken met de website. Kosten: € 6,- of € 3,- met je biebpas. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

12, 19 en 26 november: Ontmoet Schrijvers Online

Altijd al een schrijver willen interviewen? Dit is je kans! In ontmoet schrijvers online wordt een bekende schrijver geïnterviewd (op 12 november Judith Koelemeijer, op 19 november Murat Isik en op 26 november Susan Smit), in een bibliotheek ergens in het land. Na afloop van dit interview kun je zelf vragen stellen. Ben jij de deelnemer met de origineelste of leukste vraag? Dan win je een boek!

14 november: workshop Shogi

Kinderen tot 12 jaar kunnen op zaterdag 14 november in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum meedoen aan een workshop Shogi. Dit is een uit Japan afkomstig, strategisch en uitdagend spel dat vroeger gespeeld werd door de Samoerais. De workshop is van 13.30 tot 16.30 uur. Kosten: € 4,- of € 2,- met je biebpas. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

25 november: online leeskring

November staat in het teken van Nederland Leest, dat dit jaar gaat over het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer. Op 25 november kun je meedoen met een online leeskring om met anderen over dit boek te praten. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

27 november: LinkedIn-tips

Ben je op zoek naar (ander) werk? Een verzorgd profiel hebben op LinkedIn kan je daarbij helpen. Kun je hierbij wel wat tips gebruiken of geef je graag tips? Kom dan op vrijdag 27 november naar de gratis Walk & Talk-workshop Tips en Tops bij LinkedIn in Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (mogelijk wordt dit alsnog een online variant). De workshop is van 09.30 tot 11.30 uur. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Nog veel meer activiteiten!

Tip: Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert nog meer (periodieke) activiteiten, die niet in dit overzicht staan. Bijvoorbeeld Taallokaal, iedere vrijdag in Numansdorp, of het Digitaal Spreekuur (op verschillende vestigingen). Houd voor een volledig overzicht de agenda van Bibliotheek Hoeksche Waard in de gaten. 

Ook goed om te weten: naar alle waarschijnlijkheid mag Bibliotheek Hoeksche Waard op of rond 19 november weer helemaal open. Kijk voor het laatste nieuws hierover op de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bibliotheek Hoeksche Waard. Meer over Bibliotheek Hoeksche Waard ontdekken?

Bibliotheek Hoeksche Waard

adv.