Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kampvuur, ijsprinsessen en sneeuw: nu al zin in Winterwonderplein en Lichtjesparade Puttershoek

Door Rosanne Buitendijk 9 december 2019

De beroemde Puttershoekse Lichtjesparade en het Winterwonderplein is aanstaande zaterdag (14 december) weer. Wij hebben nu al zin in deze gezellige traditie, want heel de dag door is er superveel leuks te doen!

Het Oranjeplein verandert zaterdag 14 december vanaf 10.00 uur in een Winterwonderplein. Er is een kampvuur, diverse leuke kramen, er is een verwarmde skihut en zelfs een snowboard simulator. Heel de dag door zijn er optredens van de IJs Diva’s, Singing Sisters en Sport- en Dansstudio Binnenmaas.

Meer kerstsfeer dan anders

Je kunt ook een foto in kerststijl maken bij de gratis fotobooth en kinderen kunnen sneeuwballen vangen, marshmellows roosteren, een toverstafje knutselen of hun kerstmandiploma halen. Hoe leuk is dat? Natuurlijk kun je ook je buik rond eten: er is een foodtruck, er worden oliebollen gebakken en er is een chalet met warme drank en soep. Jeanette Goudswaard zit in het organisatiecomité en vertelt ons dat ze dit jaar wat groter uitpakken dan anders. “Het is toch superleuk om op je dorp zo’n gezellige kerstsfeer te hebben. We merken ook echt dat mensen er nu op rekenen.”

Lichtjesparade

’s Avonds om 19.00 uur start vanaf het Winterwonderplein de Lichtjesparade door het dorp. Een lang lint van met lichtjes versierde deelnemers trekt door de straten van het dorp en eindigt weer op hetzelfde plein. Daar zijn intussen allemaal mooie ijsprinsessen aangekomen en volgt om 20.30 uur een spetterende finale.  De Lichtjesparade is zo’n succes dat het eerder dit jaar zelfs al werd nagedaan in Heinenoord.

Het Winterwonderplein en de Lichtjesparade is tegelijk met de kerstmarkt in Oud-Beijerland, maar als je het een beetje goed plant, kun je best naar allebei.
Lees ook:

Dit is het programma van de Kerstmarkt 2019 Oud-Beijerland

De kerstverlichting hangt weer, dus dat betekent: bijna tijd voor de kerstmarkt in Oud-Beijerland. D...

Doe mee aan de indebuurt Hoeksche Waard kerstkaartenactie voor eenzame ouderen

Stel je eens voor dat je de feestdagen helemaal alleen doorbrengt. Voor veel ouderen in de Hoeksche ...
kerstmarkt oud-beijerland

Hallo december! De leukste kerstactiviteiten in de Hoeksche Waard

In de decembermaand is er genoeg te doen in de Hoeksche Waard. Van leuke kerstmarktjes tot aan de Sa...
kerstbomen

Tijd voor een kerstboom: op deze plekken koop je dit jaar echte kerstbomen

Ja, ze zijn er weer: kerstbomen! Je kunt een kerstboom natuurlijk kopen bij het tuincentrum, de bouw...

Meer over

Doen

adv.