Leuk om te doen met vriendinnen, zussen of moeders: 5 creatieve workshops

Door Rosanne Buitendijk 11 oktober 2018

Omdat het leuk is om samen iets nieuws te leren. Omdat je gegarandeerd lol gaat hebben. Omdat je af en toe gewoon even die comfortzone uit moet. Je hoort het: er zijn een heleboel redenen te bedenken om eens een workshop te doen. Leuk met vriendinnen, je zus of moeder. Wij zetten vijf bijzondere workshops in de Hoeksche Waard voor je op een rij. Have fun!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Workshop hortensiakrans maken

hortensia
Foto: Pixabay

Bij de Intratuin in Numansdorp is het zaterdag 13 oktober ‘Inspiratiedag Groen Wonen’. Op deze dag doe je lekker veel nieuwe, groene inspiratie op voor je huis en tuin, maar er zijn ook workshops die je kunt volgen.

De workshop hortensiakrans maken heeft nog een paar plekken vrij. Leer tijdens deze workshop hoe je met hortensia’s, diplocyclos en draad zelf een krans maakt. Het kost € 15.- p.p. inclusief een drankje en iets lekkers. Bekijk het event hier.


Meer over Intratuin ontdekken?

Intratuin tuincentra

Nu gesloten09:30 - 21:00

Volgerlandseweg 1a, Numansdorp

Bekijk meer:tuincentra

Handletteren

handletteren
Foto: Rawpixel

Handletteren is eigenlijk ‘mooi’ schrijven. Teksten in een bijzonder handschrift, verschillende lettertypen en in een mooie compositie. Bij Twee Ons Geluk in Puttershoek kun je het dit weekend (zaterdag 13 oktober) leren. Annemarie van ‘Van-An’ kan het namelijk als de beste en gaat jou laten zien dat zelfs jij het kan. Je kunt kiezen om op een paperbag, kaart of poster te gaan schrijven. Eerst ga je oefenen op papier. Je hoeft geen ervaring te hebben. De kosten zijn € 32,50 per persoon. Je krijgt een goodiebag met daarin materialen om direct aan de slag te gaan en om thuis heerlijk verder te gaan.

Bekijk het event hier.
Van-An houdt vaker dit soort handletteringworkshops, bekijk hier waar en wanneer.


Meer over Twee Ons Geluk ontdekken?

Twee Ons Geluk cadeauwinkels

Nu gesloten09:00 - 20:00

Pieter Repelaerstraat 70, Puttershoek

Bekijk meer:cadeauwinkels

Herfstworkshop pompoen

pompoen-workshop
Foto: Plukhoek Mookhoek

Plukhoek Mookhoek is nog steeds open en gaat dit najaar diverse herfstworkshops houden. In oktober is het drie keer de beurt aan de herfstworkshop pompoen. Een enorme pompoen wordt als basis gebruikt voor dit herfststuk. In de pompoen zet je een soort vaas waarin je een mooi herfstboeket schikt. Als het herfstboeket niet mooi meer is, kan het gewoon vervangen worden.

Voor alle materialen, een bakkie en een happie van Bas Boender wordt gezorgd. De pompoenworkshop is op 17 oktober, 24 oktober (al vol) en 31 oktober.

Max. aantal deelnemers is 9. Kosten: €25,- per persoon. Bekijk het event hier.


Meer over Plukhoek Mookhoek ontdekken?

Plukhoek Mookhoek boerenbedrijven

Nu gesloten10:00 - 17:00

Strijensedijk 14, Mookhoek

Bekijk meer:boerenbedrijven

Wollen deken breien

kleed-breien
Foto: Twee Ons Geluk

Breien suf? Echt niet! Bij Twee Ons Geluk in Puttershoek kun je een workshop volgen waar je zelf een grote, wollige deken breit. Kun je voortaan lekker onder je zelf gebreide dekentje cocoonen op de bank.

Tijdens deze workshop leer je hoe je een ‘chunky plaid’ kunt armbreien. Uiteindelijk ga je naar huis met je eigen gemaakte wollige deken, een mooie woonaccessoire. Je hoeft geen brei-ervaring te hebben: je gaat eerst oefenen eerst met een lapje voordat je aan de deken begint. De kosten zijn €79,-. Je kunt je tot 14 oktober opgeven.

Bekijk het event hier.

Sinterklaasworkshop

sinterklaas workshop

Jaja, nog even en hij is weer in het land. Als je een echte Sintliefhebber bent, zorg je natuurlijk dat je huis ook enigszins in de Sinterklaassfeer is. In Zuid-Beijerland kun je op 20 november een Sinterklaasworkshop volgen waarbij je een Sintkrans gaat maken. De kosten zijn €15,-.

Bekijk het event hier.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.