Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kristels huiskamer in Nieuw-Beijerland wordt even een concertzaal met zanger Michael Prins achter de microfoon

Door Heleen Schrijvershof 10 december 2019

Michael Prins won in 2013 het tvprogramma ‘de Beste Singer Songwriter’ en binnenkort treedt hij op in de Hoeksche Waard. In de woonkamer van Kristel Szakály uit Nieuw-Beijerland, om precies te zijn. Als je snel bent kun je er ook nog bij zijn op 21 december. Kristel vertelt ons hoe ze dit voor elkaar kreeg:

“In 2014 was er tijdens het Glazen Huis een online veiling: Michael Prins zou een liedje voor je schrijven en ik besloot mee te doen. Ik won de veiling en 3FM nam contact met mij op. Ik vertelde dat mijn man en ik al verkering hadden gehad op de middelbare school en elkaar daarna uit het oog verloren waren.  Sinds januari 2013 zijn we weer samen en toen ik die veiling won, was ik zwanger. Nog maar heel kort en nog lang niet iedereen wist het. Het was nog niet de bedoeling dat dat heel duidelijk in het liedje naar voren kwam.

“Twee dagen laten gingen we naar de studio en speelde Michael het nummer ‘The gift of today’ voor ons. Hij had het babynieuws er echt heel mooi subtiel in verwerkt. Het leuke is: dit eerste optreden was ook op 21 december en het huiskamerconcert is nu dus exact vijf jaar later.”

Huiskamerconcert Michael Prins Nieuw-Beijerland - Hoeksche Waard

Decembersfeer

“We bleven naar de concerten van Michael gaan en in Brielle waren we bij een huiskamerconcert. Toen kwam het idee om zelf een huiskamerconcert te organiseren. Afgelopen zomer dacht ik: nu moet het echt gaan gebeuren. Maar december is een veel mooiere maand voor een huiskamerconcert dan augustus. Ik hou van de sfeer dat het donker is buiten met lichtjes binnen.”

Een piano in ruil voor een kaartje

“Mijn man en ik hebben over en weer al veel verrassingen georganiseerd en tot nu toe zijn die altijd gelukt.  Dit concert moest eigenlijk ook een verrassing worden voor mijn man, maar m’n moeder heeft haar mond voorbij gepraat. Maar natuurlijk vindt hij het erg leuk en nu kan hij meehelpen met de voorbereidingen. Het regelen van een piano is al gelukt. De beste nummers speelt Michael op piano, dus die kon natuurlijk niet ontbreken. Na een Facebook-oproep mochten we er eentje lenen. In ruil voor kaartjes staat er dus de 21ste tijdelijk een piano in de huiskamer.”

Talent voor mooie teksten

“Michael is bezig met zijn nieuwe album, dus daar zal hij zeker iets van spelen. Sowieso is er genoeg moois om naar te luisteren zoals zijn nieuwe single ‘Is this the end of us?’ Ik heb zin in een magische sfeer, mooie liedjes en mensen die echt komen voor zijn muziek. Michael is natuurlijk goed in mooie teksten schrijven, dus als je daarvan houdt moet je er eigenlijk wel bij zijn.”

21 december is hetzover. In Nieuw-Beijerland brandt de open haard, er zijn hapjes en drankjes en is er plek voor ongeveer 40 mensen. Dus als je het van dichtbij wilt beleven, bestel dan snel je kaartjes! 

Lees ook:

[Verlopen] Te laat voor The Final Reunion in Alcazar? WIN bij ons 2 kaartjes!

Zo, dat ging hard! In mum van tijd waren alle kaarten voor de twee Final Reunion party's in Alcazar ...
lichtjesparade

Kampvuur, ijsprinsessen en sneeuw: nu al zin in Winterwonderplein en Lichtjesparade Puttershoek

De beroemde Puttershoekse Lichtjesparade en het Winterwonderplein is aanstaande zaterdag (14 decembe...

Leuk volgens Dianne: ‘Ik heb leuke herinneringen aan het vroegere uitgaansleven in Oud-Beijerland’

De beste tips komen van locals. Ook al woon je hier honderd jaar, er blijft echt nog wel wat te ontd...
kerstmarkt oud-beijerland

Hallo december! De leukste kerstactiviteiten in de Hoeksche Waard

In de decembermaand is er genoeg te doen in de Hoeksche Waard. Van leuke kerstmarktjes tot aan de Sa...

adv.