Koningsdag 2019 begint in de Hoeksche Waard met deze Koningsnachtfeesten

Door Rosanne Buitendijk 16 april 2019

Voor het Koningsdag is, vier je natuurlijk eerst even Koningsnacht. In Numansdorp pakken ze het na de bijna in het water gevallen Koningsdag van vorig jaar nu groots aan. Koningsdag wordt ingeluid met het Koningsfeest aan de Haven met onder meer Django Wagner op het podium. Maar ook in Zuid-Beijerland belooft het heel gezellig te worden…

Numansdorp

Als je een beetje houdt van inhakers en Hollandse hits, dan hoef je echt niet persé naar de Nacht van Oranje even verderop in Ahoy. Maak het jezelf makkelijk en ga gewoon lekker naar Numansdorp. Op het podium wisselen de feestartiesten elkaar af: van het duo Helemaal Hollands, Irvine en DJ Michelski tot Bob Offenberg, Rosanne, John Paul Chacon en ‘ik kijk in je mooie blauwe ogen’ Django Wagner.

Kaartjes kosten €10,- als je ze hier online bestelt, aan de kassa op de dag zelf betaal je €15. Het feest is voor 16 jaar en ouder.

Zuid-Beijerland tentfeest

In Zuid-Beijerland begint de feestweek rond Koningsdag al met Pasen. In het dorp komt een grote tent te staan waar op eerste paasdag bijvoorbeeld tentkerkdienst wordt gehouden. Maar tijdens Koningsnacht is dit de plek voor een oergezellig Hollandse Avond. Zanger René Schuurmans treedt op en het Amsterdamse Café Bolle Jan (waar René Froger ooit zijn zangcarriere begon) zorgt voor de muziek met een drive-in show.

Ben je lid van de Oranjevereniging in Zuid-Beijerland, dan mag je gratis en voor niks de tent in. Anders betaal je een tientje entree.

Koningsnachtfeest

Numansdorp en Zuid-Beijerland toch te ver weg? Ook in ’t Veerhuys in Puttershoek is een Kingsnight Party waar je natúúrlijk in het oranje naartoe gaat. Of je gaat naar Strijen, waar vanaf 19.00 uur op de Kaai diverse optredens zijn.

Lees ook:

Koningsdag 2019 in de Hoeksche Waard: dit is er te doen

Yes, het is weer bijna Koningsdag. Een beetje jammer dat het je geen vrije dag oplevert dit jaar, ma...

adv.