Kerstmarkt in Oud-Beijerland: dit is handig om te weten

Door Rosanne Buitendijk 29 november 2018

De kerstverlichting hangt, de eerste kerstbomen zijn al over de toonbank dus dat betekent: bijna tijd voor de kerstmarkt in Oud-Beijerland. Dit is de grootste van het eiland en het belooft dit jaar gezelliger en leuker dan ooit te worden. Dat komt natuurlijk door de ijsbaan op de Vliet. Wat allemaal handig is om te weten over de kerstmarkt in Oud-Beijerland? Wij zetten het op een rij:

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Datum kerstmarkt Oud-Beijerland 2018

De kerstmarkt in Oud-Beijerland 2018 is op twee dagen: de kerstmarkt begint op vrijdag 7 december om 13.00 uur en duurt dan tot 22.00 uur. Op zaterdag 8 december duurt de kerstmarkt van 10.00 tot 21.00 uur.

Dit jaar is het alweer de 22e keer dat het centrum omgetoverd wordt tot een grote, gezellige kerstmarkt. Toegang is gratis.

Bereikbaarheid en parkeren

Het is altijd een drukte van belang in Oud-Beijerland tijdens de kerstmarkt. Aan de Oost-Voorstraat en West-Voorstraat barst het van de houten chalets en kraampjes (ruim 100!) waar je leuke kerstspullen, een hoop lekkers en andere leuke hebbedingen koopt.

Geen zin om eindeloos te zoeken naar een parkeerplek? Op zaterdag rijdt er vanaf parkeerterrein de Bosschen een pendeldienst naar het centrum. Hier kun je makkelijk je auto kwijt en wordt je in vijf minuten naar de kerstmarkt gebracht.

Schaatsen

Nieuw, nieuwer, nieuwst dit jaar is natuurlijk de overdekte ijsbaan op de Vliet. Op donderdag 6 december opent de baan. Vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur kun je de eerste dag gratis schaatsen. Ook in het Kerstmarktweekend is het heel het weekend gratis schaatsen. Je hebt wel een toegangsbewijs nodig: dit bewijs geeft recht op minimaal 2 uur schaatsen.

De ijsbaan is op vrijdag 7 december open van 12.00 tot 22.00 uur en op zaterdag 8 december van 10.00 tot 22.00 uur. Voor alle openingstijden en het schema wanneer je vrij kunt schaatsen en wanneer het betaald is, zie deze link.

Live muziek, kraampjes en kerststal

Tijdens de kerstmarkt is er heel veel entertainment. Er is live-muziek, straattheater en ook de levende kerststal keert weer terug. De tientallen kerstbomen en gezellige kerstmuziek die overal klinkt, maken het sfeertje compleet.

Lees ook:

opbouw ijsbaan oud-beijerland

VIDEO! De opbouw van de ijsbaan in Oud-Beijerland begon vandaag

Wat een drukte in het centrum van Oud-Beijerland vandaag, en nee, niet alleen omdat het Black Friday...
kerst kerstboom december

Oproep: wie heeft het mooiste kersthuis van de Hoeksche Waard?

Regelmatig kijken wij binnen in een woning, maar nu zijn we op zoek naar Hoeksche Waarders die hun h...
chocoladeletters

Deze chocoladeletteractie is een béétje uit de hand gelopen

Verzin je een leuke winactie met chocoladeletters, loopt het helemaal uit de hand. Makelaarskantoor ...
<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.