Leuk om te weten: dit zijn de Hoeksche Waardse weekendplannen

Door Rosanne Buitendijk 2 november 2018

Hoera, het is weer bijna weekend! We verzamelden zoals altijd de leukste en meest opvallende dingen die je dit weekend in de Hoeksche Waard kunt doen.

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Laatste weekend speelplezier

schommelen-spelen
Foto: Noah Silliman , Unsplash

Zaterdag is de állerlaatste dag dat je dit jaar nog naar Speeltuin Speelvlucht in Oud-Beijerland kan. Het einde van het speelseizoen wordt morgen feestelijk gevierd met een lampionnenoptocht en Halloweenfeest. Vanaf 16.30 uur worden ‘griezelsoep’ en ‘vingerbroodjes’ geserveerd. Als het donker is, start de lampionnenoptocht. Daarna is er warme chocolademelk en glüghwijn. Waaghalzen kunnen nog een griezelige speurtocht in de donkere speeltuin doen… iiieeh.


Meer over Speeltuin Speelvlucht ontdekken?

Speeltuin Speelvlucht indoor speeltuinen

Boezemsingel 9, Oud-Beijerland

Bekijk meer:indoor speeltuinen

Politieke Spelletjes in Numansdorp

Videofragment AD Hoeksche Waard

Het AD Hoeksche Waard voelt lokale politici op een luchtige manier aan de tand tijdens Politieke Spelletjes. Jij kunt daar bij zijn en eens kijken hoe de wannabe-gemeenteraadsleden zich zien te redden met spelletjes als 30 Seconds en geen ja, geen nee en geen eh. Zaterdag kun je vanaf 14.00 uur in de Buitensluis in Numansdorp zien hoe dat er aan toe gaat.

stemwijzer-kieswijzer-verkiezingen politiek gemeenteraad

Nu al zenuwen: het AD Hoeksche Waard gaat spelletjes spelen met lokale politici

Gemeentepolitiek, verkiezingsdebatten en gemeenteraadsverkiezingen: we snappen het best als je denkt...

Clown Jopie kindershow

clown-jopie-fanclubdag
Foto: JB Productions

Als je geen kinderen hebt of bang bent voor clowns, kun je vast door swipen naar de volgende pagina. In Alcazar is deze zaterdag de fanclubdag van Clown Jopie. Dit vieren ze met de kindershow ‘Het Toverkasteel’, een ‘spannend, magisch en vrolijk avontuur’, zo lezen we. De show begint om 15.00 uur. Kaartjes kosten €9,95 in de voorverkoop, aan de deur zelf zijn ze €12,50 per ticket.

Meer informatie vind je hier.

Ontbijten bij Soffree

ontbijt
Foto: Brooke Lark, Unsplash

Eén keer per maand kun je op zondag ontbijten bij Soffree on Fifty Four en deze zondag is het weer zover. Verse croissantjes, pannenkoeken, granola en wentelteefjes: je begrijpt, ons tafeltje is alvast gereserveerd.


Meer over Soffree on Fifty-Four ontdekken?

Soffree on Fifty-Four restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Oostdijk 54, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

Tiengemeten Run

hardlopen-running-crew
Foto: Tomasz Woźniak, Unsplash

Zondag 4 november verlaat de Hoeksche Waard Running Crew het eiland Hoeksche Waard voor een bijzondere loop over het andere eiland: Tiengemeten. De opbrengst van deze Tiengemeten Run  gaat rechtstreeks naar stichting Op weg naar huis. Opstappunt is Nieuwendijk, waar je met de pont de overtocht maakt naar het natuureiland. De opbrengst van de pontkaartjes gaat weer naar Natuurmonumenten.

Overigens beperkt de Tiengemeten Run zich tot één run met de keuze uit drie afstanden:  3, 6 of 9 kilometer. Ook het aantal deelnemers is beperkt. Maximaal 200 mensen kunnen deze uniek Tiengemeten Run afleggen, dus wees er snel bij! Geen kaartje is niet lopen, laat de organisatie weten.

De run is om 11.30 uur. Het ziet er naar uit dat het prima loopweer wordt: een graad of 10, droog, een beetje zon erbij. Heerlijk!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.