Het Hoeksch Dictee bracht lekker veel geld op (en zo brachten wij het er vanaf)

Door Rosanne Buitendijk 9 februari 2019

We zeggen het maar gewoon: geen top-3 plek voor ons. Maar dat is ook niet zo erg als je weet dat er fanatieke dicteefans die jaarlijks ruim 25 dictee’s maken Zeeland verlaten om ook in Oud-Beijerland mee te doen. Goed, hebben we onszelf genoeg ingedekt, toch? 

Het Hoeksch Dictee werd georganiseerd om geld op te halen voor Halte Zomervilla. Nou, dat is aardig gelukt. Met de avond in het Hoeksch Lyceum werd maar liefst €15.075,- opgehaald voor het huis voor zwaargehandicapte jongeren dat in de kerk in Nieuw-Beijerland wordt gerealiseerd. Er moet nog een hoop meer binnengehaald worden, maar deze bijdrage is natuurlijk niet niks.

Streepjes en hoofdletters

Ruim veertig deelnemers had het dictee, dat werd voorgelezen door Roelof Hemmen. Er zaten zeker een paar uitdagingen in, maar eigenlijk was het niet al te moeilijk.

‘Toen de koninklijke limousine, een authentieke zilveren Rolls-Royce, de pont Queen Jacqueline afreed en langzaam het taludje bij “Molen de Swaen” beklom, startten de feestelijkheden bij de gereformeerde kerk aan de Middelstraat…‘ zo begon het. Oké, daarin hadden wij al gelijk twee fouten: het streepje bij Rolls-Roys en een misplaatste hoofdletter. Maar gelukkig bleef de schade beperkt.

We brachten het eraf met op 250 woorden vijf fouten. Of eigenlijk zes, want een fout werd niet fout gerekend. Daar slaan we geen al te grote flater mee, nietwaar?

Rapportcijfers: deze cijfers geven we aan winkelen en horeca in de Hoeksche Waard

We verklappen het gewoon alvast: met deze cijfers kun je best thuiskomen. Een onderzoeksbureau onder...

Meer over

Doen Video

adv.