Ha, leuk! Het seizoen op Tiengemeten is weer begonnen en dit is er te doen

Foto: ANP

Tiengemeten komt uit haar winterslaap: vanaf aankomend weekend zijn de faciliteiten op het eiland weer open. Het infopunt en bezoekerscentrum waar je ook terecht kunt voor wat te eten en drinken, zijn zaterdag en zondag weer open. En het wordt mooi weer, dus dat belooft wat… 

Het speelterrein in de natuur is vanaf woensdagmiddag 3 april weer toegankelijk. Speelnatuur is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. De overige faciliteiten op Tiengemeten zijn van dinsdag tot en met zondag open.

Dit is er te doen

Het avontuur begint eigenlijk al op de pont naar Tiengemeten. Op het water overvalt het gevoel van rust en vakantie je al. Ben je eenmaal aan de overkant, dan start het avontuur als wandelaar, fietser, cultuurliefhebber of kleine ravotter. Wandelaars kunnen kiezen uit routes van 4 tot 10 kilometer. Fietsers kunnen een eigen fiets gratis meenemen op de pont of bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten een fiets of een tandem huren.

Ukkie-eiland en Boswachter Bootcamp

In het bezoekerscentrum kun je ook terecht voor alle informatie over het eiland, een kopje koffie of thee met wat lekkers of leuke souvenirs. Kinderen kunnen zich uitleven in Speelnatuur van OERRR: 4,5 hectare ruig natuurterrein waar ze naar hartenlust kunnen ravotten en vies worden. Voor de allerkleinsten is er een veilig Ukkie-eiland. Geen zin om te ravotten, maar wil je iets leren over de natuur? Ga naar het bezoekerscentrum voor de spannende ontdekkingstocht. Liever iets actiever? Doe dan de Boswachter Bootcamp. Die haal je ook in het bezoekerscentrum.

Activiteiten

Het hele jaar door organiseert Natuurmonumenten natuuractiviteiten op Tiengemeten. Wandelend, fietsend, varend of in de huifkar van boer Piet. Op zoek naar beversporen, fotografie en meditatie: het programma is zeer divers. Voor kinderen zijn er OERRR-activiteiten in Speelnatuur. De complete activiteitenkalender vind je hier.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Horecaondernemers van de Hoeksche Waard opgelet: win tot wel 100.000 euro voor jouw zaak”

Horecaondernemers van de Hoeksche Waard opgelet: win tot wel 100.000 euro voor jouw zaak

Aangeboden door Lipton

Ga naar “Voor de boekenwurm! 6 x boekenwinkels in de Hoeksche Waard”

Voor de boekenwurm! 6 x boekenwinkels in de Hoeksche Waard

Ga naar “9 leuke plekken om te skeeleren in de Hoeksche Waard”

9 leuke plekken om te skeeleren in de Hoeksche Waard

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022