Dit kun je gaan doen met Pasen in de Hoeksche Waard

Door Rosanne Buitendijk 14 april 2019

Het is bijna Pasen! Tijdens het paasweekend (19 t/m 22 april) is er genoeg te doen in de Hoeksche Waard: knuffelen met de paashaas tot paaseieren zoeken. We zetten zes leuke paasuitjes voor je op een rij.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Paaskermis Mijnsheerenland

Elk jaar met Pasen is het kermis in Mijnsheerenland. Ook dit jaar vind je de draaimolen, botsauto’s en meer op de parkeerplaats van de inmiddels gesloopte sporthal Groene Olifant. De kermis is open van 17 tot en met 22 april.

Paaseieren zoeken met de Paashaas

De Paashaas komt natuurlijk weer naar Kinderboerderij Binnenmaas. Op zaterdag 20 april vanaf 13.30 uur kunnen kinderen naar hartenlust eieren zoeken. De gevonden eieren kunnen ze ruilen tegen een paar echte eieren om te kleuren en versieren. Ook dit jaar ligt er ergens op het terrein weer een gouden ei verstopt. Wie het gouden ei vindt, krijgt een leuke verrassing!

Voor de kleinere kinderen is er een aparte plek gereserveerd zodat zij in alle rust kunnen zoeken.

Deelname is gratis!


Meer over Recreatieoord Binnenmaas ontdekken?

Recreatieoord Binnenmaas zwembaden

Nu open10:00 - 17:30

Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

Bekijk meer:zwembaden

Pasen in de Dierenstee

dierenasiel-de-dierenstee-konijn

Je kunt met je kinderen ook paaseieren zoeken bij De Dierenstee. De gevonden eitjes kunnen worden omgeruild voor een cadeautje. Ook worden er speciale paaspannenkoekjes gebakken en versierd (en opgegeten). Verder mag je met alle dieren knuffelen. Het paasfeest begint om 12.00 uur.


Meer over De Dierenstee ontdekken?

De Dierenstee dierenopvang

Nu open11:00 - 15:30

Groene Kruisweg 14a, Numansdorp

Bekijk meer:dierenopvang

Paasexpeditie Tiengemeten

Oevers Zuid-Holland: Tiengemeten – foto: Joop van Houdt / Rijkswaterstaat

Trek tweede paasdag je stoere stappers aan, pak je verrekijker en ga samen met de vrijwillige boswachter op ontdekkingstocht op Tiengemeten. Misschien zie je af en toe wel een Paashaas wegschieten… Na ongeveer anderhalf uur struinen ben je weer terug bij het beginpunt en kun je nog even genieten van het paasvuur in Speelnatuur. Je kunt daarna ook nog lekker ravotten in Speelnatuur.

De Paasexpeditie is voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Meer info vind je hier.

Naar Fort Buitensluis

Vanaf het paasweekend is Fort Buitensluis elk weekend open. Dit paasweekend kun je op zaterdag en tweede paasdag van 11.00 tot 17.00 uur het voormalige verdedigingswerk bezoeken. Leuk!

Paasbrunch

ontbijt
Foto: Brooke Lark, Unsplash

Je kunt met Pasen natuurlijk zelf een geweldige bruch of lunch op tafel toveren, maar de luxepaarden onder ons kunnen ook bij de Hoeksche Waardse horeca terecht. We lichten er drie voor je uit:

  • Bij ‘t Kookhuys geniet je op zondag 21 april van een uitgebreide viergangen paasbrunch in buffetvorm. Voor €34,50 p.p. (kinderen van 5 t/m 12 jaar €15,-) geniet je onder meer van vlees, vis, vers brood, gepocheerde zalm, diverse kazen en een heerlijk dessert.
  • Bij de paasbrunch van De Koningshoeve hoeven je kinderen niet stil te zitten: terwijl jij nog een scone of paasbrood op je bordje schuift, kunnen zij lekker spelen. Wedden dat ze voor het toetje (een chocoladefontein!) weer aan tafel komen? Kosten zijn €39,50 p.p. Voor kinderen van 3 t/m 5 jaar kost het buffet €9,50 en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €17,50.
  • Heb je liever een ontbijt dan brunch of lunch? Bij De Beren in Oud-Beijerland schuif je op eerste paasdag aan voor een lekker ontbijtje met bijvoorbeeld croissantjes, een gekookt ei, fruit en koffie. Paasontbijt vanaf €14,-, voor kinderen t/m 12 jaar is de prijs €10,-.

Meer over ’t Kookhuys ontdekken?

’t Kookhuys restaurants en horeca

Nu open11:00 - 00:00

Havendam 11, Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over De Koningshoeve ontdekken?

De Koningshoeve restaurants en horeca

Nu open11:00 - 23:00

Botweg 1b, Klaaswaal

Bekijk meer:restaurants en horeca

Meer over De Beren Oud-Beijerland ontdekken?

De Beren Oud-Beijerland restaurants en horeca

Nu open10:00 - 22:00

Marktplein 8 , Oud-Beijerland

Bekijk meer:restaurants en horeca

 

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.