Hoeksche Waard

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Recreatieoord Binnenmaas gaat deze week open: dit is hoe een bezoek nu werkt

Door Rosanne Buitendijk 26 mei 2020

De speeltuin en kinderboerderij op het Recreatieoord Binnenmaas gaan op vrijdag 29 mei weer open voor bezoekers. Het zwembad blijft voorlopig nog even gesloten. Voor de speeltuin kun je alleen online een kaartje kopen. 

Er mogen maximaal 750 mensen het recreatieoord bezoeken. Dat zijn er nog best veel, maar volgens parkmanager Peter van Heijningen lopen er normaal gesproken op drukke dagen het dubbele aantal mensen rond.

Online reserveren, looproutes en extra schoonmaak

Er zijn verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen. Toegangskaartjes kun je alleen online reserveren. Van Heijningen: “Dat zorgt straks bij de entree voor een vlotte doorstroming en zo kunnen we goed in de gaten te houden of het niet te vol wordt. Waar mensen moeten wachten hebben we linten gespannen en met strepen en pijlen aangegeven hoe mensen afstand van elkaar kunnen houden. Daarnaast hebben we de picknicktafels over het terrein verspreid, daar kunnen mensen gaan zitten om wat te eten of te drinken.” Je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen. Ook wordt er vaker schoongemaakt.

Extra opknapbeurt

“We zitten hier echt te popelen om de kinderen en hun ouders te ontvangen”, vertelt parkmanager Peter van Heijningen. “De gedwongen pauze hebben we gebruikt om de attracties nog eens extra op te knappen. En nu zijn we volop aan het werk om het park corona-proof te maken.”

Horeca

Ook de horeca op het recreatieoord wordt geopend. Nu pannenkoekenhuis Peter Pan gesloopt is, kun je voor het eerst gebruik maken van de nieuwe snackvoorziening Meneer Patat. Daarnaast is ook IJsconijn geopend, de ijs- en koffiebar.

Kinderboerderij

De kinderboerderij is gratis toegankelijk. Hier hoef je geen kaartje voor te reserveren. Medewerkers houden de drukte nauwlettend in de gaten. Het kan zijn dat je daarom soms even moet wachten voor je naar binnen kunt. Er is een route uitgezet die langs alle dieren leidt. Er zijn de afgelopen tijd flink wat jonge dieren geboren. Zo beviel het varken vorige week van maar liefst 14 biggetjes en staat de ezel ook op het punt van bevallen.

Praktisch

Door de coronamaatregelen is het dit jaar niet mogelijk om een speeltuinabonnement aan te schaffen. Toegangskaartjes kun je één dag van tevoren reserveren via de website van het recreatieoord. De speeltuin heeft geen gewijzigde openingstijden, de kinderboerderij is wel iets minder lang geopend dan normaal: van 10.00 tot 16.00 uur kun je bij de dieren kijken.


Meer over Recreatieoord Binnenmaas ontdekken?

Recreatieoord Binnenmaas zwembaden

Gesloten10:00 - 17:30

Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

Bekijk meer:zwembaden

Lees ook:

Zo check je thuis hoe druk het is in in de winkelstraat of bij de bouwmarkt

Stel: je hebt iets nodig van de bakker, Hema of Gamma. Toch twijfel je om te gaan, want het kan zoma...

Pinksteren 2020: deze supermarkten en winkels zijn open op tweede pinksterdag

Ha, er staat weer een lekker lang weekend voor de deur. Op eerste pinksterdag zijn de winkels en hor...

Joe opent 1 juni een café: ‘De timing leek perfect met het EK en Olympische Spelen in de zomer’

Joe van Gils is pas 22 maar mag zich straks de jongste kroegbaas in de Hoeksche Waard noemen. In het...

Meer over

Corona Doen

adv.